Kapustný list plnený mletým bravčovým mäsom, netradičný recept z portálu Ženy v meste. Plnený kapustný list je perfektný nápad na obed či večeru, keď už máte pokrk tých istých receptov. Len tri čarovné prísady a originálna slovenská pochúťka je na stole! Vyskúšajte si ju s nami!
Plnený kapustný list
Niekedy stačí skutočne málo. Netreba zháňať žiadne výnimočné prísady, ani špeciálne korenia. Hlávková kapusta, bravčové mleté mäso a ryža. Toto sú hlavné zložky výborného slovenského jedla: plnená kapusta alebo kapustný list plnený mletým mäsom.
- Čas prípravy (celkovo spolu): 90 minút
- Čas tepelnej úpravy: 70 minút
- Počet porcií: 6
Už staré mamy vedeli, čo je dobré. Aj keď nemali suroviny od výmyslu sveta, dokázali stvoriť tak plnohodnotné a chutné pokrmy, ktoré nachovali celú rodinu. Plnený kapustový list, ktorý pozostáva z vynikajúcej mäsovej zmesi a zároveň sa podáva spolu s polievkou, je toho príkladom. Prípadne skúste aj kapustovú polievku.
Prezrite si podrobný recept podľa webu zenyvmeste.sk. Určite si pochutíte aj vy! Ponúkame vám aj tradičný recept na koložvársku kapustu z portálu Dobrá kuchyňa.
Ingrediencie na kapustný list plnený mletým mäsom
(pre 6 osôb)
- 0,5 kg mletého bravčového mäsa,
- 2 stredne veľké cibule,
- 2 PL masti,
- 1 KL červenej mletej papriky,
- 2 PL výberovej múky,
- 1/4 KL čierneho mletého korenia,
- 2 bobkové listy,
- 4 guličky nového korenia,
- Pol hlávky kapusty,
- 1 a 1/2 KL soli,
- 2 vajíčka,
- 150 g ryže
Plnená kapusta s mletým bravčovým mäsom. Foto - Slávka
Postup receptu na plnený kapustný list
- Vrchné kapustové listy si oddelíme a odložíme bokom.
- Zvyšnú kapustu nakrájame na drobné pásiky a uvaríme v osolenej vode (asi jedna KL soli) s bobkovým listom a guličkami nového korenia, cca pol hodinu.
- Mleté mäso osolíme (pol KL soli) a okoreníme mletým korením.
- Pridáme predvarenú ryžu, dve vajíčka, na jemno nasekanú cibuľku a dôkladne premiešame.
- Zmes poukladáme na kapustové listy.
- Zavinieme a zviažeme kuchynskou niťou.
- Vložíme do polievky, prípadne urobíme zo zvyšnej zmesi samostatné mäsové guľky a povaríme asi 40 minút.
- Pripravíme si zápražku. Na masti smažíme múku.
- Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď bude úplne zmäknutá, pridáme ešte červenú mletú papriku a po častiach zalievame vodou, aby sme získali redšiu zápražku.
- Pridáme do polievky a ešte asi minútu povaríme. Ak je treba, dochutíme.
- Vyskúšajte si pripraviť kapustný list plnený mletým mäsom aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Dobrú chuť!