Výborná chrumkavá pečená kačica s jablkami. Osvedčený recept. Celé čaro spočíva v dĺžke pečenia. Pečie sa dlho a pomaly. Len tak dosiahnete výborný výsledok.

Pečená kačica s jablkami

Kačacina, husacina a atmosféra okolo toho je niečo neopakovateľné. Vytvoriť také čaro doma, chce veľmi dobrý recept a dobrú ruku.

Čítala som a počula, že výborné recepty, podľa ktorých môžete kačacinu, či husacinu ochutnávať v dedinách okolo Bratislavy, si gazdinky veľmi dobre strážia.

V Poľsku pozorujem návrat k tradičným jedlám. K nim patrí aj kačica. Moja babka bola excelentná kuchárka a pripravovala veľmi chutnú kačicu. Recept písaný babičkinou rukou som však nenašla.

Namiesto toho ponúkam vyskúšaný recept z blogu qchenneinspiracje.pl, ktorý sa blíži k tomu babičkinmu.

Možno vás pred blížiacimi sa sviatkami inšpiruje. Moja susedka mi práve doniesla kačicu z overeného chovu tak je jasné, že u nás bude na obed. Celé čaro tohto receptu spočíva v dĺžke jej pečenia. Pečie sa dlho a pomaly. Len tak dosiahnete výborný výsledok. 🍏

Vyskúšajte aj recept na cuketový prívarok: Skvelý, rýchly a bez lepku

 

 

Chrumkavá pečená kačica s jablkami - Ingrediencie

  • približne 3-kilogramová kačica
  • 5 – 6 jabĺk
  • soľ, majorán, korenie na perníčky, čerstvý rozmarín

 

 

Pečená kačica s jablkami. Foto - Malgorzata Wojcieszynska

 

Chrumkavá pečená kačica s jablkami - recept a postup

  1. Kačicu potierame soľou a majoránom a necháme ju stáť v chladničke približne 12 hodín. Pred pečením jablká prekrojíme na osminky a okoreníme korením na perníky.
  2. Kačicu ukladáme do jenskej misy alebo špeciálnej formy na pečenie kačaciny, či husaciny. Jablká ukladáme do vnútra kačice, zvyšné okolo nej a ešte raz okoreníme korením na perníky. Na kačicu dávame čerstvý rozmarín.
  3. Pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňov 2 a pol hodiny. Potom zvýšime teplotu na 180 stupňov a pečieme ešte 40 minút.
  4. Podávame s obľúbenými prílohami. Ako vidíte tento recept si vyžaduje čas, ale kedy, keď nie počas víkendov a sviatkov by sme mali spomaliť? Veď štýl slow (pomaly) je stále modernejší.

Takže, dobrú chuť. Tu je aj recept na pečené kačacie stehná. Pripravte si podľa nášho receptu aj najlepšiu kapustu ku kačke.

Vybrali sme pre vás aj Štedrovečerné menu podľa Tinky alebo Vianoce bez vyprážania