Perfektný kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom. Nech sa páči, náš jednoduchý recept na chutný guláš sa oplatí vyskúšať. Varte s nami tradične a chutne, varte so značkou Ženy v meste. Dobrú gulášovú chuť vám želáme.
Kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom - fotorecept kliknite
Chcete si v prírode pripraviť kotlíkový guláš a neviete ako na to? My vám poradíme. Dnes vám však prinášame recept na kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom. Ďalší skvelý kotlíkový guláš z dielne kuchyne Ženy v meste. Ak kotlík nemáte, pripravte si ho aj v hrnci.
Kotlíkový guláš originál sa pripravuje z bravčového, hovädzieho mäsa, ale aj z diviny. Na jeho zahustenie je vhodná rozvarená cibuľa, zemiak alebo aj čerstvá zelenina. Takto pripravený guláš bude vhodný aj pri bezlepkovej diéte. Guláš pre celú rodinu. Dnes vyskúšajte náš výborný fazuľový guláš s údeným kolenom. Určite si pochutíte.
Najlepší kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom, zemiakmi a zeleninou. Chutný guláš s overenými radami so značkou Ženy v meste. Inšpirujte sa.
Vybrali sme pre vás výborný guláš so zemiakmi, jednoduchý a chutný
Skvelý guláš s fazuľou a údeným kolenom, recept na kotlíkový guláš
- Čas prípravy: 1-1,5 hodiny (podľa výberu údeného kolena)
- Počet porcií: 8
Obľúbený recept
Vynikajúci kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom - ingrediencie
- cca 600 g údené bravčové koleno bez kosti
- 2 ks cibuľa strednej veľkosti
- 4 polievkové lyžice oleja alebo bravčovej masti
- 1 ks mrkva strednej veľkosti
- 1 ks petržlen strednej veľkosti
- 1 plechovka sterilizovanej bielej fazule v slanom náleve (400 g)
- 1 plechovka sterilizovanej červenej fazule v sladkokyslom náleve (400 g)
- kúsok mladej cukety (cca 15 cm)
- 5 ks zemiak strednej veľkosti
- 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, rasca (celá, drvená alebo mletá), mletá červená paprika (sladká, môže byť aj pálivá), chilli korenie (ak milujete pálivé), sušený majorán
- na dozdobenie: petržlenová vňať (podľa chuti)
Perfektný kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom. Foto - Nela
Vynikajúci kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom - postup receptu
- Cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kocky. Pripravíme si údené koleno (najjednoduchšie je zvoliť koleno bez kosti, vákuovo balené, ktoré stačí iba nakrájať).
- Údené koleno bez kosti nakrájame na menšie kocky. Ak zvolíme údené bravčové koleno surové, je potrebné ho dlhšie dusiť. Pripravíme si kotlík, ktorý rozpálime.
- Do rozpáleného kotlíka pridáme olej alebo bravčovú masť a nakrájanú cibuľu, ktorú restujeme za stáleho miešania do sklovita. Pridáme nakrájané údené koleno.
- Pridáme červenú papriku, mleté čierne korenie, rascu, roztlačený cesnak, môžeme aj chilli korenie. Soľ a majorán pridáme až ku koncu. Všetko spolu orestujeme.
- Podlejeme 0,5 l horúcej vody, kotlík môžeme aj prikryť a dusíme. Mrkvu, petržlen ošúpeme, umyjeme, nakrájame na malé kocky. Cuketu si umyjeme a nastrúhame.
- Do gulášu ďalej pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, scedené fazule, bielu a červenú. Náš guláš zriedime horúcou vodou podľa potreby, pridáme cuketu a varíme.
- Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na menšie kocky. Pridáme ich tiež do gulášu. Fazuľový kotlíkový guláš varíme ešte 20 minút, pokiaľ zelenina nezmäkne.
- Ak je zelenina mäkká, môžeme pridať ďalšiu horúcu vodu, ak je potrebné. Fazuľový kotlíkový guláš dosolíme, pridáme sušený majorán. Guláš ešte chvíľu povaríme.
- Pri varení gulášu v kotlíku je dôležité, aby guláš iba bublal, treba udržiavať pod kotlíkom stálu teplotu. Restovanie cibule a mäsa robíme vždy za stáleho miešania.
Tip na záver: Na prípravu kotlíkového fazuľového gulášu môžete zvoliť aj čerstvé bravčového koleno. Musíte však rátať s dlhšou tepelnou úpravou. Koleno môžete variť aj s kosťou, guláš získa na výbornej chuti.
Dobrú gulášovú chuť.
Inšpirujte sa výborný poľovnícky guláš z diviny, ktorý si obľúbite