Perfektný kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom. Nech sa páči, náš jednoduchý recept na chutný guláš sa oplatí vyskúšať. Varte s nami tradične a chutne, varte so značkou Ženy v meste. Dobrú gulášovú chuť vám želáme.

Kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom - fotorecept kliknite

Chcete si v prírode pripraviť kotlíkový guláš a neviete ako na to? My vám poradíme. Dnes vám však prinášame recept na kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom. Ďalší skvelý kotlíkový guláš z dielne kuchyne Ženy v meste. Ak kotlík nemáte, pripravte si ho aj v hrnci. 

Kotlíkový guláš originál sa pripravuje z bravčového, hovädzieho mäsa, ale aj z diviny. Na jeho zahustenie je vhodná rozvarená cibuľa, zemiak alebo aj čerstvá zelenina. Takto pripravený guláš bude vhodný aj pri bezlepkovej diéte. Guláš pre celú rodinu. Dnes vyskúšajte náš výborný fazuľový guláš s údeným kolenom. Určite si pochutíte.

Najlepší kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom, zemiakmi a zeleninou. Chutný guláš s overenými radami so značkou Ženy v meste. Inšpirujte sa.

Vybrali sme pre vás výborný guláš so zemiakmi, jednoduchý a chutný

 

Skvelý guláš s fazuľou a údeným kolenom, recept na kotlíkový guláš

  • Čas prípravy: 1-1,5 hodiny (podľa výberu údeného kolena)
  • Počet porcií: 8

 

Vynikajúci kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom - ingrediencie

  • cca 600 g údené bravčové koleno bez kosti 
  • 2 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 4 polievkové lyžice oleja alebo bravčovej masti
  • 1 ks mrkva strednej veľkosti
  • 1 ks petržlen strednej veľkosti
  • 1 plechovka sterilizovanej bielej fazule v slanom náleve (400 g)
  • 1 plechovka sterilizovanej červenej fazule v sladkokyslom náleve (400 g)
  • kúsok mladej cukety (cca 15 cm)
  • 5 ks zemiak strednej veľkosti 
  • 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, rasca (celá, drvená alebo mletá), mletá červená paprika (sladká, môže byť aj pálivá), chilli korenie (ak milujete pálivé), sušený majorán
  • na dozdobenie: petržlenová vňať (podľa chuti)

 

 

Perfektný kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom. Foto - Nela

 

Vynikajúci kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom - postup receptu 

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kocky. Pripravíme si údené koleno (najjednoduchšie je zvoliť koleno bez kosti, vákuovo balené, ktoré stačí iba nakrájať).
  2. Údené koleno bez kosti nakrájame na menšie kocky. Ak zvolíme údené bravčové koleno surové, je potrebné ho dlhšie dusiť. Pripravíme si kotlík, ktorý rozpálime.
  3. Do rozpáleného kotlíka pridáme olej alebo bravčovú masť a nakrájanú cibuľu, ktorú restujeme za stáleho miešania do sklovita. Pridáme nakrájané údené koleno.
  4. Pridáme červenú papriku, mleté čierne korenie, rascu, roztlačený cesnak, môžeme aj chilli korenie. Soľ a majorán pridáme až ku koncu. Všetko spolu orestujeme.
  5. Podlejeme 0,5 l horúcej vody, kotlík môžeme aj prikryť a dusíme. Mrkvu, petržlen ošúpeme, umyjeme, nakrájame na malé kocky. Cuketu si umyjeme a nastrúhame.
  6. Do gulášu ďalej pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, scedené fazule, bielu a červenú. Náš guláš zriedime horúcou vodou podľa potreby, pridáme cuketu a varíme.
  7. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na menšie kocky. Pridáme ich tiež do gulášu. Fazuľový kotlíkový guláš varíme ešte 20 minút, pokiaľ zelenina nezmäkne.
  8. Ak je zelenina mäkká, môžeme pridať ďalšiu horúcu vodu, ak je potrebné. Fazuľový kotlíkový guláš dosolíme, pridáme sušený majorán. Guláš ešte chvíľu povaríme.
  9. Pri varení gulášu v kotlíku je dôležité, aby guláš iba bublal, treba udržiavať pod kotlíkom stálu teplotu. Restovanie cibule a mäsa robíme vždy za stáleho miešania. 

Tip na záver: Na prípravu kotlíkového fazuľového gulášu môžete zvoliť aj čerstvé bravčového koleno. Musíte však rátať s dlhšou tepelnou úpravou. Koleno môžete variť aj s kosťou, guláš získa na výbornej chuti.

Dobrú gulášovú chuť.

Inšpirujte sa výborný poľovnícky guláš z diviny, ktorý si obľúbite