Chrumkavé kuracie rezne budú chutiť všetkým, hoci je to recept bez múky a strúhanky. Vyskúšajte ďalší skvelý recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Chrumkavé kuracie rezne bez múky a strúhanky - fotorecept kliknite

Rezne stále patria k rodinnému obedu či sviatočnému stolu. Ale čo poviete na super chrumkavé rezne extra?

K nášmu jednoduchému receptu nepotrebujete žiadnu múku, ani strúhanku, iba kukuričné lupienky. Výsledok stojí za to. Určite si ich dospelí i deti zamilujú. Náš recept zvládne aj začiatočník. 

Pripravili sme obľúbený recept na najlepšie obrátené rezne z bravčového karé

Chrumkavé kuracie rezne bez múky a strúhanky - bezlepkové

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Chrumkavé kuracie rezne bez lepku - ingrediencie

  • 500 g kuracie prsia (na osobu počítame cca 100-150 g mäsa)
  • 3-4 veľké poháre kukuričných lupienkov (podľa potreby)
  • 2-3 ks vajcia
  • na dochutenie mäsa: soľ, mleté čierne korenie a vegeta (ak používate), chilly korenie (ak obľubujete)
  • na vyprážanie: olej alebo bravčová masť

 

 

Super chrumkavé rezne bez múky a strúhanky. Foto - Nela

 

Chrumkavé kuracie rezne bez lepku - postup receptu

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájamé na menšie nugetky. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme, môžeme použiť aj iné obľúbené korenie.
  2. Rezne budeme obaľovať v trojobale. Kukuričné lupienky zvolíme aj namiesto múky, ale aj namiesto strúhanky. Pripravíme si kukuričné lupienky.
  3. Jeden hrnček kukuričných lupienkov rozmixujeme na múku, dva hrnčeky rukou podrvíme na jemnejšie. Vajcia rozšľaháme a pridáme trošku soli.
  4. Rezne obaľujeme v trojobale. Najprv v najemno rozmixovaných kukuričných lupienkoch, ďalej vo vajíčku a nakoniec v podrvených lupienkoch.
  5. Obalené rezne vyprážame na oleji alebo bravčovej masti z oboch strán do zlatista. Nakoniec papierovým obrúskom odsajeme prebytočný tuk.

Tip na záver: Super chrumkavé rezne s kukuričnými lupienkami chutia fantasticky. No áno, vyprážané jedlá nepatria k zdravej výžive, ale z času na čas dobrý rezeň vždy poteší naše chuťové poháriky. Vynechajte zemiakovú prílohu, doprajte si kopec čerstvej zeleniny, a hneď to znie lepšie.

Dobrú zdravšiu chuť.

Vyskúšajte aj  recept nielen pre deti - rezne v pohánkovej krupici s omáčkou