Jednoduché kuracie soté so zeleninou je zdravý a chutný recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Garantujeme, že si pochutí celá rodina.
Kuracie soté so zeleninou
Chutné a rýchle kuracie soté je skvelý fit recept aj pre začiatočníkov. Ponúkame verziu bez lepku, vynikajúce jedlo pre celú rodinu.
Prišli ste z práce neskoro a nechce sa vám variť nič komplikované? Ale máte chuť na niečo naozaj chutné. Riešením by naozaj mohlo byť toto soté.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov z kuracieho mäsa. Myslíme na vás a recepty pripravujeme tak, aby neboli komplikované, ale aby prieniesli ten najlepší pomer vynaloženej práce ku skvelej chuti.
Najlepšie kuracie mäso v marináde, výborné pečené kuracie stehná, pravá živánska z kuracieho mäsa, skvelé rizoto, silný kurací vývar a veľa iných. Nech sa páči, inšpirujte sa.
Ako dnes pre vás máme fantastické kuracie soté so zeleninou. Tu je aj recept na kuracie soté teriyaki. Vyskúšajte aj lahodnú chrenovú omáčku s kuracím mäsom. Alebo tento recept z kuracích pŕs.
- Čas prípravy: 30 minút
- Tepelná príprava: 30 minút
- Počet porcií: 4-5
Ingrediencie na prípravu kuracieho soté so zeleninou
- 500 g kuracie prsia,
- 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja,
- 1 ks väčšia cibuľa,
- 1 ks malá mladá cuketa,
- 2 ks mrkva strednej veľkosti,
- 2 plné hrste mrazeného hrášku,
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, mletá červená paprika, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) alebo iné obľúbené miešané korenie (čína, gyros, grilovacie korenie a pod.)
- na zahustenie: malá lyžička Solamylu rozmiešaná v troške vody (môžeme aj vynechať)
Postup receptu na fantastické kuracie soté so zeleninou
- Kuracie mäso umyjeme, dobre osušíme a nakrájame na menšie kocky. Kuracie mäso okoreníme obľúbeným korením.
- Mrkvu očistíme, umyjeme a nastrúhame na rezance. Cuketu tiež umyjeme (nešúpeme) a nastrúhame tiež na rezance. Pripravíme si mrazený zelený hrášok. Ak je sezóna mladého zeleného hrášku, je to výborná voľba do kuracieho soté.
- Kvalitnú panvicu dobre rozpálime, pridáme maslo (olivový olej) a nadrobno nakrájanú cibuľu. Orestujeme do sklovita. K cibuli pridáme mäso, môžeme aj polievkovú lyžicu mletej červenej papriky. Mäso orestujeme, aby sa zatiahlo, zbledne.
- K mäsu pridáme zeleninu, opražíme 10 minút. Potom panvicu prikryjeme a všetko restujeme na nižšom stupni 5 minút. Potom mäso so zeleninou podlejeme horúcou vodou (cca 2,5 dl), dochutíme ak je treba, prikryjeme a dusíme do mäkka. Ak chcete prírodnú omáčku hustejšiu, zahustíme ju Solamylom, ktorý rozmiešame v troške vody. Prevaríme a podávame.
Tip na záver: Kuracie mäso si pripravme deň vopred. Nakrájané na kocky ho vložme do misky, pridajme polievkovú lyžicu oleja a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešajme, uložme do chladničky na pár hodín. Kuracie soté bude omnoho chutnejšie a jemnejšie, rýchlejšie sa udusí, ušetríme si aj čas pri samotnej príprave.
Želáme dobrú chuť. Tu je aj recept na jednoduché kuracie kari. Pripravili sme pre vás najlepšie recepty ako pripraviť kuracie prsia