Chutná nátierka z medvedieho cesnaku a zároveň recept na zdravú pomazánku. Chutná pomazánka z medvedieho cesnaku, podľa receptu so značkou portálu Ženy v meste.
Medvedí cesnak nátierka a pomazánka
Medvedí cesnak je zdravá a chutná bylinka, ktorá rastie skoro na jar vo vlhších lesoch na mnohých miestach Slovenska. Okrem toho že je chutná má na ľudský organizmus aj liečivé účinky. Nie nadarmo sa mu hovorí zelený zázrak prírody.
Jeho listy a kvety sa často používajú v kuchyni, ale aj ako liečivá bylina. Medvedí cesnak využijete v množstve receptov, pretože obsahuje zdraviu prospešné látky a vitamíny, ktoré môžu pomôcť zlepšiť imunitný systém a zdravie obecného celku.
Nátierka z medvedieho cesnaku môže byť chutnou a zdravou alternatívou k iným druhom nátierok. Medvedí cesnak obsahuje látky, ktoré majú antibakteriálne, protiplesňové a protizápalové účinky. Môže tiež pomôcť pri liečbe niektorých ochorení, ako je napríklad vysoký krvný tlak, zvýšený cholesterol, dýchacie ťažkosti a mnohé ďalšie.
Portál Ženy v meste vám ponúka recept na chutnú a zdravú nátierku z medvedieho cesnaku, ktorú si pripravíte za pár minút. Nátierka z medvedieho cesnaku je určite dobrotou, ktorú si v rodine obľúbite. Vyskúšajte ju a dajte nám v diskusii vedieť, ako vám chutila.
Vyskúšajte aj ďalšie recepty z medvedieho cesnaku: medvedí cesnak pesto, medvedí cesnak pestovanie, alebo polievka z medvedieho cesnaku.
Ingrediencie na nátierku z medvedieho cesnaku - pomazánku
- 125 g masla,
- 200 g smotanovej nátierky bez príchute (napr. Mana, Pilos),
- 3 zarovnané polievkové lyžice pesta z medvedieho cesnaku alebo čerstvé lístky medvedieho cesnaku cca 5 ks (podľa chuti),
na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie,
Skvelá nátierka a pomazánka z medvedieho cesnaku - postup receptu
-
Príprava nátierky z medvedieho cesnaku je úplne jednoduchá. V miske si vymiešame zmäknuté maslo, nátierkové maslo a pesto z medvedieho cesnaku. Pesta môžeme pridať aj viac, alebo menej kvôli jeho intenzívnej výraznej chuti. Podľa potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Ak máme medvedí cesnak čerstvý, zoberieme zopár lístkov, ktoré ponorným mixérom rozmixujeme v olivovom oleji, dochutíme soľou, mletým čiernym korením. Môžeme pridať nasekané mandle alebo vlašské orechy, ale aj nastrúhaný parmezán. Čerstvé lístky medvedieho cesnaku môžeme iba nadrobno nakrájať a pridať do nátierky.
- Ak si zvolíme celozrnné pečivo alebo chlebík, obložíme zeleninou, syrom (údený eidam je výborný) a bylinkami, pripravíme si tak výdatné raňajky alebo večeru, ktoré potešia naše zdravie. Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na skvelé maslo z medvedieho cesnaku. Prípadne skúste ďalšie nápady na čo je dobrý medvedí cesnak. Vyskúšajte aj ďalšie recepty z medvedieho cesnaku - kliknite