Fantastická smotanová omáčka na cestoviny so šunkou, kukuricou a špenátom. Lahodná omáčka, ktorú si zamilujete. Inšpirujte sa receptom kuchyne portálu Ženy v meste. Dobrú chuť vám želáme.

Smotanová omáčka na cestoviny

Cestoviny. Receptov na obľúbené cestoviny nie je nikdy dosť. Dnes prichádzame s novinkou. Dokonalý recept na omáčku pre tých, ktorí nechcú stráviť v kuchyni veľa času. 

Najlepšie cestoviny s lahodnou smotanovou omáčkou. Určite si pochutíte. Naše cestoviny si môžete pripraviť aj v bezlepkovej verzii, ak zvolíte cestoviny bez lepku. Vynikajúca smotanová omáčka so značkou Ženy v meste. Varte s nami jednoducho a chutne. 

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho receptov na chutné cestovinové jedlá na teplo, ale aj na studeno, vo forme šalátov. Nech sa páči, inšpirujte sa úžasné cestoviny, recepty so zeleninou, zapekané, s mäsom, omáčky na cestoviny. Vyskúšajte aj naše špagety so slaninou a vajcom.

Tu sú špagety s paradajkovou omáčkou a tu fit recept za pár centov najlepšie cestoviny s tuniakom a paradajkami. Tu sú jednoduché nápady, ako omáčku zahustiť aj bez múky. Vyskúšajte aj ďalšie naše omáčky na špagety.  A tu je zase recept na avokádovú omáčku na cestoviny.

Vynikajúca smotanová omáčka na špagety

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4 

Ingrediencie

na 1 porciu rátame cca 100 g cestovín

  • 400 g obľúbené cestoviny - špagety, pappardelle, tagliatelle, fussili, penne (celozrnné, špaldové, bezlepkové) ,
  • 100-150 g šunky (dusenej, údenej, šunkovej salámy - čo doma máme),
  • 2 hrste sterilizovanej alebo mrazenej kukurice,
  • 2 hrste čerstvého špenátu,
  • 100-150 g tavený syr alebo smotanová nátierka (Lučina, žervé, mascarpone) - na zahustenie omáčky,
  • 150 ml mlieko (podľa potreby, môžeme aj vynechať, záleží, koľko omáčky chceme),
  • 250 ml šľahačková smotana,
  • 2 polievkové lyžice masla alebo oleja,
  • 1 ks menšia cibuľa,
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti),
  • strúhaný syr - podľa potreby (parmezán dodá vynikajúcu chuť, môže byť aj eidam, gouda),
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, trošku kurkumy (fantastická na kĺby, pôsobí aj protizapálovo),

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Smotanová omáčka na špagety - postup receptu 

  1. Dusenú (údenú) šunku nakrájame na malé kocky, môžeme aj tenšie rezančeky.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno, na masle (oleji) ju orestujeme do sklovita.
  3. Dáme variť vodu na cestoviny, uvaríme ich podľa návodu počas prípravy omáčky.
  4. K restovaniu cibule pridáme roztlačený cesnak. Keď zavonia, pridáme aj šunku.
  5. Ďalej pridáme kukuricu aj tavený syr, zdravšia verzia je však smotanová nátierka.
  6. Prilejeme aj šľahačkovú smotanu a korenie, soľ, mleté čierne korenie, kurkumu.
  7. Omáčku prevaríme a pridáme čerstvé listy špenátu, ktoré sme si dôkladne umyli.
  8. Ak chceme viac omáčky, pridáme ešte mlieko a smotanovú nátierku, prevaríme.
  9. Aj strúhaný syr smotanovú omáčku na cestoviny zahustí. Pridajte to, čo je doma v chladničke.
  10. Scedené cestoviny pridáme do omáčky, premiešame a môžeme podávať. Mňam.

Tip na záver: Šunku môžeme aj vynechať. Ak chceme cestoviny bez výčitiek, pripravme si cestoviny celozrnné, špaldové. Celozrnné potraviny obsahujú omnoho viac vlákniny, sú výživnejšie a zdravšie.

Prospievajú aj nášmu tráveniu. A tu je recept na klasické šunkofleky. Dobrú cestovinovú chuť. Inšpirujte sa recept na špagety s paradajkami a parmezánom. Skúste aj recept na pravú bolonskú omáčku.

Fantastická smotanová omáčka na cestoviny. Foto - Nela