Klasická sekaná ako od babičky. Vyskúšajte overený recept z troch druhov mäsa kuchyne portálu Ženy v meste. Táto domáca sekaná vám bude chutiť, garantujeme.

Klasická sekaná ako od babičky, overený fotorecept - kliknite

Sekaná môže pre mnohých znieť ako nie príliš vábne pomenovanie pokrmu. Tým, že gro tvorí mleté mäso, často bola robená z rôzneho podradnejšieho mäsa, čo sa muselo automaticky odraziť aj na chuti. Kvôli tomu strácala na kvalite a popularite. Ak si ale sekanú pripravíte doma, viete úplne presne, čo do nej dáte.

Tú vašu domácu sekanú môžete pokojne nazvať aj kráľovnou všetkého pečeného mäsa. Je totiž tvorená z troch druhov toho najkvalitnejšieho mäsa a potom už len chlieb, vajíčka, rôzne korenia na dochutenie.

Problémom ešte môže byť správne dopečenie. Treba totiž trafiť čas aj teplotu, aby bola mäsová sekané riadne dopečená a nie vyschnutá.

Ak budete krok po korku postupovať podľa fotoreceptu na portáli Ženy v meste, ide o odskúšaný a rokmi overený recept, dostanete krásne dopečenú mäsovú sekanú – sekané trio.

Sekaná z troch druhov mäsa

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 1,5 hodiny
  • Čas tepelnej úpravy: 1 hodina
  • Počet porcií: 8

 

Ingrediencie na klasickú domácu sekanú

(na 8 porcí)

  • 600 g bravčového mletého mäsa,
  • 400 g hovädzieho mletého mäsa,
  • 300 g kuracích alebo morčacích pŕs,
  • soľ, podľa chuti,
  • čierne korenie podľa chuti,
  • 5 vajec,
  • stredne veľká cibuľa,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 6 krajcov staršieho, suchšieho chleba,
  • 1 KL drvenej rasce,
  • 1 KL majoránky,
  • štipka cayenského korenia,
  • 1PL bravčovej masti,
  • 50 g strúhanky,
  • 50 g strúhaného parmezánu,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Perfektná klasická sekaná ako od babičky, overený recept. Foto - Slávka

Klasická domáca sekaná, postup receptu

  1. Zmiešame mleté bravčové a hovädzie mäso, pridáme soľ a mleté čierne korenie.
  2. Pridáme vajíčka, rozmixovanú cibuľu aj cesnak.
  3. Nasleduje na drobné kocky nasekané kuracie alebo morčacie mäso a starší chlieb najskôr namočený vo vode a potom dobre vyžmýkaný.
  4. Doložíme ešte korenia: drvenú rascu, cayenské korenie a majoránku.
  5. Dôkladne premiešame.
  6. Z mäsovej zmesi si urobíme väčšie, silnejšie valčeky, ktoré naukladáme na vymastený, strúhankou vysypaný plech.
  7. Pečieme vo vodnom kúpeli 45 minút na 180 stupňov Celzia. Pod plech s mäsovou zmesou dáme rozmerovo o niečo väčší plech, ktorý naplníme vodou do výšky asi dva cm a oba plechy vložíme takto do rúry. Na ďalších 15 minút ešte sekanú posypeme parmezánom a teplotu zvýšime na 220 stupňov. Dopečieme.

Dobrú chuť.