Vynikajúci guláš z kuracích pŕs, jednoduchý fit recept so značkou Ženy v meste. Recept originál, pripravený iba pre vás. Nech sa páči, vyskúšajte. Dobrú gulášovú chuť vám želáme.
Ak si kuracie prsia necháme v oleji s korením marinovať zopár hodín, najlepšie však cez noc, guláš bude ešte chutnejší, kuracie mäso omnoho jemnejšie.
Guláš z kuracích pŕs
Chcete si pripraviť jednoduchý guláš, ktorý je chutný a fit? My vám poradíme. Nech sa páči, podrobný fotorecept na najlepší guláš z kuracieho mäsa so značkou Ženy v meste. Pochutí si celá rodina.
Domáci guláš si môžete pripraviť z mäsa bravčového, hovädzieho, ale aj z diviny. Dnes vám kuchyňa portálu Ženy v meste prináša recept na skvelý guláš vo fit verzii - z kuracích pŕs, zemiakov a zeleniny. Náš jednoduchý recept je bez lepku, vhodný pre celú rodinu, pretože sme guláš zahustili nastrúhaným zemiakom.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených zopár receptov na skvelý guláš, stačí si iba vybrať. Inšpirujte sa 10 receptov na najlepší guláš - kliknite.
Vybrali sme pre vás výborný guláš so zemiakmi, jednoduchý a chutný. Ak však máte chuť na niečo netradičnejšie, tu je recept na cuketový guláš.
Vynikajúci guláš z kuracích pŕs, ktorý si obľúbite
- Čas prípravy: 20 minút
- Tepelná úprava: 40 minút
- Počet porcií: 4-5
Najlepší fit guláš z kuracieho mäsa - ingrediencie
na 1 porciu rátame cca 100 g mäsa a 1 zemiak strednej veľkosti
- 450 g kuracie prsia
- 1 ks cibuľa strednej veľkosti
- 4 polievkové lyžice olivového oleja (oleja) - (2 lyžice na marinádu, 2 lyžicu k restovaniu cibule)
- 1 ks mrkva strednej veľkosti
- 4 ks zemiak strednej veľkosti
- 2 strúčiky cesnaku (aj viac, podľa chuti)
- 1 plná hrsť mrazeného zeleného hrášku
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika (môže byť aj pálivá) - podľa chuti, 1 štipka drvenej rasce, 1 štipka kurkumy, môžeme zvoliť už hotové gulášové korenie, feferónka - podľa chuti (môžeme aj vynechať), sušený majorán - podľa chuti
- na zahustenie: 1 ks nastrúhaný zemiak strednej veľkosti
- na dozdobenie: petržlenová vňať (doplníme si aj dôležitý vitamín C)
Fantastický guláš z kuracích pŕs. Foto - Nela
Najlepší fit guláš z kuracieho mäsa - postup receptu
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na kocky. Do oleja pridáme korenie podľa chuti, premiešame, vložíme mäso, opäť premiešame.
- Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na oleji ju orestujeme do sklovita, pridáme pripravené mäso. Mäso opražíme, aby sa zatiahlo, mäsko zbledne.
- Takto pripravené kuracie prsia prikryjeme a podusíme približne 5 minút, aby pustili vlastnú šťavu. Jednoduchý fit guláš z kuracích pŕs získa na skvelej chuti.
- Medzitým ošúpeme cesnak, ktorý roztlačíme alebo krájame nadrobno, pridáme k mäsu, premiešame. Množstvo cesnaku si zvolíme sami, podľa vlastnej chuti.
- Potom mäso podlejeme horúcou vodou (1/2 hrnčeka) a dusíme. Mrkvu ošúpeme, umyjeme, nakrájame na menšie kolieska, ktoré môžeme aj prerezať.
- K mäsu pridáme nakrájanú mrkvu. Ak chceme fit guláš iba so zeleninou, zemiaky vynecháme a pridáme ďalšiu zeleninu, napríklad petržlen, paštrnák, kaleráb.
- Dolejeme horúcu vodu podľa potreby (nikdy nie studenú), guláš prikryjeme a ďalej varíme. Namiesto vody môžeme pridať horúci vývar (kurací, zeleninový).
- Zemiaky ošúpeme, dôkladne umyjeme. Jeden zemiak si odložíme bokom, ten použijeme na zahustenie. Zemiaky (4 ks) si nakrájame na menšie kocky.
- Zemiaky pridáme k mäsu. Najvhodnejšie je, ak zemiaky a mrkvu pripravíme vopred, ušetríme si čas pri príprave. Kuracie prsia sa uvaria za niekoľko minút.
- Varechou guláš premiešame a zistíme, koľko horúcej vody (vývaru) je potrebné ešte pridať. Záleží, aký hustý guláš si chceme pripraviť. Pridáme aj soľ.
- Guláš ďalej varíme, tak pridáme plnú hrsť mrazeného zeleného hrášku. Hrášok potrebuje iba zopár minút. Zelený hrášok dodá lahodnú chuť, je aj výživný.
- Pridáme zemiak nastrúhaný najemno, ktorý nám fit guláš zahustí. Kurací guláš varíme do zmäknutia mäsa, mrkvy a zemiakov. Dochutíme sušeným majoránom.
Tip na záver: Keď máte radi pálivé, do fit gulášu z kuracích pŕs pridajte aj nadrobno nakrájanú feferónku. Každý guláš chutí najlepšie na druhý deň, keď prejdú všetky chute.
Dobrú gulášovú chuť.
Recept na skvelý obed originálny maďarský guláš - najlepší recept