Vynikajúce bravčové rezne v cestíčku s medvedím cesnakom. Ďalší skvelý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Jednoduché, no pritom veľmi chutné jedlo s medvedím cesnakom.
Bravčové rezne v cestíčku s medvedím cesnakom
Vynikajúce bravčové rezne v cestíčku s medvedím cesnakom. Jednoduché, no pritom veľmi chutné. Vyskúšajte náš skvelý recept, určite si pochutíte. Medvedí cesnak dodá rezňom na výbornej chuti.
Nech sa páči, vynikajúce šťavnaté bravčové rezne v cestíčku s medvedím cesnakom so značkou Ženy v meste.
Dobrý bravčový rezeň je takmer pre každého veľkou pochúťkou. Niektorí si bez rezňov nedeľný obed nevedia ani predstaviť. Bravčové rezne z karé v cestíčku ste už vyskúšali?
Skvelý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste rozhodne vyskúšajte. Ak pridáte aj zelený poklad prírody - zdravý medvedí cesnak, úspech bude zaručený. Dobrú chuť vám želáme. Vyskúšajte aj najlepšie klasické rezne v trojobale. Skúste aj náš článok aká múka na trojobal.
Vynikajúce bravčové rezne v cestíčku s medvedím cesnakom
- Čas prípravy: 20 minút
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 600 g bravčové karé (na osobu počítame cca 150 g),
- 1 plná polievková lyžica hladkej špaldovej (hladkej) múky na obaľovanie,
- podľa potreby olej (bravčová masť) na smaženie,
- na dochutenie mäsa: soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, mletá červená paprika (prípadne iné obľúbené korenie),
- na cestíčko s medvedím cesnakom: 3 ks väčšie vajce, 3 polievkové lyžice vody (mlieka), 3-4 plné polievkové lyžice hladkej špaldovej (hladkej) múky, trošku soli, mleté čierne korenie, zopár lístkov medvedieho cesnaku (ak nemáte, môžete pridať jarnú zelenú cibuľku, špenát),
Bravčové rezne v cestíčku - postup receptu
- Bravčové karé (môžeme zvoliť aj kuracie alebo morčacie mäso) umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm. Mierne rozklepeme a okoreníme podľa obľuby.
- Vajcia vidličkou rozšľaháme, pridáme vlažnú vodu (mlieko), soľ, mleté čierne korenie a postupne zapracujeme hladkú špaldovú (hladkú) múku, aby nám vzniklo polotuhé cestíčko.
- K cestíčku pridáme nakrájaný medvedí cesnak, ktorý sme si predtým dôkladne umyli a osušili. Spolu premiešame. Cestíčko na rezne by nemalo byť ani príliš husté, ani riedke.
- Bravčové rezne z karé obaľujeme najprv v hladkej špaldovej (hladkej) múke, cestíčko tak lepšie priľne na rezne. Potom takto obalené rezne máčame v cestíčku z oboch strán.
- Na kvalitnejšiu panvicu pridáme olej (bravčovú masť), rozohrejeme. Opatrne ukladáme rezne obalené v cestíčku. Rezne smažíme z oboch strán na strednom stupni dozlatista.
Tip na záver: Bravčové mäso si pripravme deň vopred. Stačí ho potrieť olejom a nakoreniť obľúbeným korením. Bravčové rezne budú nielen chutnejšie, mäso bude aj vláčnejšie, ušetríme si aj čas pri samotnej príprave. Namiesto bravčového mäsa môžeme zvoliť aj mäso kuracie alebo morčacie. Dobrú chuť.
Recept pre vás nugetky z kuracieho mäsa v cestíčku