Guláš je skvelý nápad na obed. Vyskúšajte jednoduchý recept na guláš z bravčového mäsa s ktorým jeho prípravu zvládne naozaj každý.
Bravčový guláš
Chcete doma potešiť výdatným jedlom a nie ste príliš skúsené kuchárky, alebo kuchári? Máme pre vás tip na skvelý bravčový guláš bez zápražky, ktorý nikto nepokazí
Je jednoduchý, ale tak dobrý, že určite zožnete veľký úspech. Vychutnajte si bravčový guláš, ktorý nepotrebuje zahustiť zápražkou, lebo je vynikajúci aj bez nej.
- Doba prípravy: 20 minút,
- Doba varenia: 80 minút,
- Počet porcií: 6 porcií,
Vyskúšajte z kuchyne portálu ženy v meste aj recept na výbornú staročeskú kulajdu, alebo segedínsky guláš. Tu je aj bravčové ragú. A tu je recept na klasický český Hovězí guláš. Tu je aj recept na bravčový steak. Vyskúšajte aj naše nápady ako zahustiť guláš?
Ingrediencie na bravčový guláš
- 3 väčšie cibule,
- 1 kg bravčového mäsa, (aké mäso na guláš)
- 2 lyžice tuku, uprednostňujem masť kvôli lepšej chuti,
- 1,5 polievkové lyžice mletej papriky, kto má rád môže dať aj viac,
- 1 čajová lyžička soli,
- mleté čierne korenie podľa chuti,
- 1 čajová lyžička majoránky,
- 5 strúčikov cesnaku,
- bujón masox,
Postup na prípravu bravčového gulášu
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemno. Dáme smažiť na masti do hrnca.
- Až cibuľa zosklovatie, zasypeme ju paprikou.
- Mäso nakrájame na kocky, pridáme k cibuli a orestujeme z každej strany 2 minúty. Mäso osolíme, okoreníme a dáme rascu.
- Mäso podlejeme trochou vody (150 ml), pridáme bujón a necháme pod pokrievkou podusiť na miernom ohni cca 1 hodinu do mäkka.
- Keď bude mäso mäkké, prilejeme vodu cca 1,5l, pridáme majoránku a prelisovaný cesnak. Podávame s cibuľou nakrájanou na kolieska alebo opaskami a chlebom.
Dobrú chuť. Takýto je výsledok, vyskúšajte pravú znojemskú omáčku. Prípadne bravčové mäso s lečom.