Snehové pusinky s mandľami sú bez lepku, máme originál recept. Vyberte si ten so značkou Ženy v meste. Vianoce sa blížia, uložte si tento originálny recept.

Snehové pusinky

Vianoce si bez suchého pečiva nevieme predstaviť. Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás širokú ponuku chutných a zaujímavých receptov. Pravidelne pre vás zodpovedne pripravujeme ďalšie novinky.

Našou snahou je ponúkať kvalitné a zdravšie recepty. Prajeme si, aby sa vám naše pochúťky podarili na prvý krát, a predovšetkým chutili celej rodine. Sladké pečenie so značkou Ženy v meste. Napríklad tieto mandľové snehové pusinky bez lepku.

Zvýšili vám pri pečení bielka? Nemôžete lepok? Upečte si výborné mandľové pusinky podľa receptu originál kuchyne portálu Ženy v meste. Príprava vám zaberie iba zopár minút.

Fantastické pusinky vždy potešia mslné jazýčky. Nechajte si chutiť. Vyskúšajte aj recept na kokosové pusinky, alebo kokosové rožky. Alebo si vyberte niečo iné medzi našimi receptami na vianočné koláče, napríklad marlenka guličky.Tu je zase recept na snehové pusinky zo 4 bielkov. Tu je prípadne aj recept na jednoduché kokosky. Tu je náš recept na najlepšie snehové pusinky.

Snehové pusinky mandľové

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 10 minút
  • Počet kusov: 20

Ingrediencie na snehové mandľové pusinky

  • 2 vaječné bielka,
  • štipka soli,
  • 150 g práškový cukor,
  • 150 g mleté nesolené mandle (ja som zvolila lúpané),
  • na ozdobenie: rozpolené mandle,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na snehové pusinky s mandľami

  1. Bielky si vyšľaháme so štipkou soli do hustej peny. Trvá to naozaj zopár minút. Postupne zašľaháme práškový cukor. Vznikne nám lesklá sladká pena.


     
  2. Mandle (zvolila som lúpané) zomelieme alebo rozsekáme nadrobno. Do vyšľahaných bielkov opatrne varechou zapracujeme pripravené mandle.


     
  3. Na väčší plech položíme papier na pečenie a lyžicou z hmoty ukladáme vedľa seba menšie kôpky (cca 5 cm), ktoré formujeme do tvaru pusiniek.


     
  4. Pusinky môžeme ozdobiť mandľou. Pečieme ich pri teplote 160 oC približne 10 minút do ružovkasta. Po upečení sú krehké. Musia úplne vychladnúť.

Tip na záver: Mandľové bezlepkové snehové pusinky podľa nášho originálneho receptu chutia fantasticky. Zvonku sú chrumkavé, vo vnútri šťavnaté. Oslaďte si váš sviatočný stôl. Sladké vianočné pečenie. Pripravili sme aj recept na mandľové keksíky