Najlepšie klasické bravčové rezne v trojobale, recept originál.
Klasické bravčové rezne v trojobale
Domáce bravčové rezne patria medzi klasické sviatočné jedlá. Príprava nie je náročná, ale je pár drobností, na ktoré počas ich prípravy treba myslieť. Klasický vyprážaný bravčový rezeň je potom tou skutočnou slovenskou pochúťkou.
Ak sa vám podaria, svojou chrumkavou chuťou uspokoja nielen rodinu, ale pokojne aj hostí pre väčšej oslave. V minulosti sme sa s nimi často stretávali aj na svadobných stoloch, dnes už ich je tam predsalen menej.
Ak však máte chuť na skutočnú, možno aj vianočnú klasiku, bravčové rezne určite splnia svoju úlohu. Dobrú chuť. Skúste aj náš článok aká múka na trojobal.
Klasické bravčové rezne v trojobale
- Čas prípravy: 45 minút
- Počet porcii: 4
Vyskúšajte aj recept na najlepšie obrátené rezne z bravčového karé - kliknite
Bravčové rezne v trojobale - ingrediencie
pre 4 osoby
- 700 gramov bravčové mäso (môže byť aj morčacie)
- 100 gramov hladkej múky
- 2 vajcia
- 200 gramov strúhanka
- 200 ml mlieka
- 100 ml olej
- podľa chuti pivo, soľ, čierne korenie,
Klasické bravčové rezne v trojobale, recept originál. Foto - Pavla Pavlíková
Klasické bravčové rezne v trojobale - postup receptu
- Mäso si nakrájame na plátky hrubé približne 1 až 1,5 centimetra. Mierne naklepeme (ak nemáme kuchynské kladivko môžeme aj širšou stranou noža), osolíme a necháme chvíľku odležať.
- Pripravíme si do troch nádob suroviny na obaľovanie. Do prvej nasypeme hladkú múku.
- V druhej nádobe si rozšľaháme vidličkou dve vajíčka s mliekom, prípadne s minerálkou, alebo pivom podľa chuti. Ak robíme rezne pre deti, pivo vynecháme.
- Do tretej nádoby si pripravíme strúhanku. Naklepané rezne postupne v nádobách tesne vedľa seba obaľujeme. Najskôr rovnomerne z oboch strán v hladkej múke, potom vo vajíčkach a na záver v strúhanke. Snažíme sa všetky tri vrstvy do mäsa čo najviac povtláčať.
- Obalené rezne priebežne vyprážame vyprážame v oleji na panvici do zlatista. Upečené rezne vložíme do spoločnej uzavretej nádoby, aby ešte získali na chuti a "dodusili sa."
Tip na záver: Najlepšie pivo do rozšľahaných vajíčok zvykne byť čierne. Pridávame ho naozaj len trošku na chuť. Rezne podávame u nás najčastejšie s prílohou so zemiakov. Zbytok múky, našľahaných vajec a strúhanky využijeme na falošný rezeň (vavoš). Ak spojíme a vypražíme len strúhanku a vajcia bude falošný rezeň mäkší. A tu je článok aká múka na vyprážané rezne.
Vyskúšajte aj recept na najlepšie kuracie mäso v marináde, šťavnaté a chutné