Klasický vyprážaný syr je typická československá pochúťka, ktorú podávajú snáď v každej reštaurácii. Urobte si tento rýchly obed aj doma. Výsledok
Vyprážaný syr
Sú tradičné jedlá, ktoré by mohli byť aj národné. Vyhlásenia vyprážaného syru za národné jedlo sa asi nedožijeme, ale ak by sa rátali zjedené porcie v reštauráciách, pravdepodobne sa viac porcií nijakého iného jedla u nás nezje.
Hoci je to naozaj zrejme najrozšírenejšie jedlo u nás, jeho príprava má pár zákonitostí. Jedna z tradičných otázok napríklad je ako obaliť syr, aby nevytiekol. Pokiaľ obalíme syr dvakrát v trojobale a budeme pracovať jemne, syr by nám nemal vytiecť.
Výsledkom bude dokonalý vyprážaný syr v cestíčku, uvidíte. Ak sa vám zdá samotný syr málo, pripravte si vyprážaný syr so šunkou.
- Doba prípravy: 15 minút,
- Doba smaženia: 4 minúty,
- Počet porcií: 4 porcie,
Ingrediencie na vyprážaný syr v cestíčku
- 4 ks syra eidam,
- 8 polievkových lyžíc hladkej múky,
- 10 polievkových lyžíc strúhanky,
- 3 ks vajcia,
- 1 čajová lyžička soli,
- olej na vyprážanie cca 200 ml,
Postup ako obaliť vyprážaný syr, aby nevytiekol
- Každý jeden syr obalíme v múke z každej strany.
- Pomúčený syr obalíme v rozšľahaných vajciach so soľou.
- Pomúčený a obalený syr vo vajíčku, dáme do strúhanky, ktorú jemne prstami pritlačíme na syr.
- Syr obalíme znova v trojobale. Každý syr obalíme znova v múke, vo vajciach a strúhanke.
- Vyprážame. Syr dáme vyprážať do oleja, tak aby bol do polovice ponorený, osmažíme na každej strane cca 2 minúty, tak aby bol vysmažený do zlatista.
- Hotový vyprážaný syr podávame. Ku vyprážanému syru sa najviac hodia hranolky alebo pečené zemiaky.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na pečené zemiaky na panvici.