Najjednoduchšie vianočné pečivo, ako z rozprávky o troch orieškoch. Babičkine orechové rožteky sú výborné, máem pre vás top recept webu Ženy v meste.
Orechové rožteky
Predstavte si, že rozprávka o troch orieškoch sa práve odohráva vo vašej kuchyni. Tak jednoduchý a zároveň overený spôsob ako na tri kroky pripraviť kúzelné vianočné pečivo.
Pozostáva z tej najväčšej vianočnej klasiky: mletých vlašských orechov a vyšľahaného snehu z bielkov. K tomu neodmysliteľný cukor.
Ide o tak nenáročný recept, že bude stačiť len zopár ingrediencií a skutočne jednoduchý postup, ktorý vás dovedie k zdarnému výsledku. Poďte si s nami vyskúšať orechové rožteky. Prípadne vyskúšajte náš recept na hneď mäkké perníky. Skúste aj pravé valašské frgály.
- Čas prípravy (celkovo spolu): 80 minút,
- Čas tepelnej úpravy: 60 minút,
- Počet porcií: 15,
Ingrediencie na orechové rohlíčky
(Potrebujeme na 15 porcií)
- 3 bielky,
- 200 g kryštálového cukru,
- 300 h mletých vlašských orechov,
- ďalšie mleté vlašské orechy na obaľovanie (asi 50 g),
Postup receptu na prípravu orechových rohlíčkov
- Orechy si pomelieme na drobno.
- Vyšľaháme tuhý sneh, kde sme postupne pridávali cukor.
- K tomu primiešame mleté orechy.
- Vytvarujeme menšie guľky, ktoré obaľujeme v mletých orechoch.
- Z toho urobíme malé rohlíčky.
- Pečieme na 100 stupňoch asi hodinu na papieri na pečenie.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na vanilkové rožky.