Máme recept originál ako pripraviť fantastické kokosové laskonky. Skúste tento výborný recept na tradičné domáce laskonky z kuchyne portálu Ženy v meste.
Laskonky
Kokosové laskonky patria medzi koláčiky, ktoré pre hostí pripravujem najradšej. Nielen preto, lebo milujem sladké, kokos a ich akékoľvek dobré kombinácie, ale aj preto, lebo je veľmi jednoduché spraviť z nich bezlepkovú verziu (stačí nahradiť hladkú múku v plnke kokosovou).
V rodine totiž máme niekoľko členov, ktorí sa musia riadiť bezlepkovou stravou, no napriek tomu si radi pochutnajú na dobrých sladkostiach (nielen) ku káve. Podobne ako napríklad laskonky, domáce kávové zrná, alebo rumové guľky.
Skúste aj naše kokosové pusinky, alebo aj recept na orechový koláč s lekvárom
Ingrediencie na najlepšie kokosové laskonky
Snehový obal
- 6 vaječných bielok,
- 300 gramov kryštálového cukru,
- 100 gramov práškového cukru,
- 180 gramov strúhaného kokosu,
- Trošku masla alebo Hery na vymastenie,
Krém
- 250 gramov masla,
- 200 gramov práškového cukru,
- 3 polievkové lyžice strúhaného kokosu,
- 100 ml mlieka,
- 20 gramov hladkej múky (bezlepková alternatíva: kokosová múka),
- papier na pečenie,
Fantastické kokosové laskonky - postup receptu
- Bielky s krupicovým cukrom poriadne vyšľaháme do tuhej peny. Šľaháme nad parou, aby bola pena naozaj hustá a tuhá.
- Keď nám pena vychladne, opatrne do nej vmiešame práškový cukor a strúhaný kokos.
- Na plech položíme papier na pečenie, ktorý ešte jemne pomastíme maslom. Vďaka tomu sa nám snehové laskonky budú po upečení omnoho jednoduchšie vyberať.
- Na papier na pečenie položíme formu a kokosový sneh nakopíme do jej otvorov. Kôpky pritlačíme a stierkou zarovnáme tak, aby pekne kopírovali formu.
- Formu opatrne odstránime a pokračujeme na ďalšom plechu, až kým neminieme všetko snehové cesto.
- Kokosový sneh dávame do rúry predhriatej na 110 stupňov a pečieme približne 50 minút.
- Do malého hrnca dáme skaramelizovať približne 5 lyžíc práškového cukru.
- Do karamelu pridáme mlieko. Následne pridáme múku a vytvoríme tak “puding”, ktorý necháme vychladnúť. Kým nám zmes chladne, občas ju premiešame.
- Maslo zmiešame so zvyšným cukrom. Postupne pridávame vychladnutú karamelovú zmes.
- Upečené kokosové laskonky si rozložíme. Jednu laskonku naplníme krémom a spojíme druhou. Pokračujeme, až kým nemáme hotové všetky laskonky.
Hotovo - dobrú chuť! Skúste si pripraviť aj tento najlepší krém na laskonky. Vyskúšajte aj recept na najlepšie špaldové sušienky, tradičné vianočné pečivo