Skvelé, jednoduché a extra chutné pizzové slimáky z lístkového cesta - recept, ktorý si zamilujete. Recept z kuchyne portálu Ženy v meste vás nesklame.
Pizzové slimáky z lístkového cesta
Niečo ako pizza, ale nie je to pizza. Ak vám príde nečakaná návšteva a chvíľu sa zdrží, máme pre vás recept na rýchlu pochutinu, ktorú pripravíte, ani neviete ako. Stačí mať po ruke lístkové cesto, paradajkový pretlak, nejaký ten syr, salám či šunku a môžete sa pustiť do prípravy.
Pomocou receptu na webe zenyvmeste.sk si krok po kroku vysvetlíme, ako pripraviť jednoduché a chutné pizzové slimáky z lístkového cesta. Bez žiadneho miesenia či kysnutia cesta, čo by automaticky zabralo čas.
Už hotové lístkové cesto len rozvaľkáme a môžeme obkladať, čím sa nám zachce. Paradajkový základ musí byť a potom to, čo máte najradšej aj na klasickej pizze: šunku, salám, syr, kukuricu, olivy.
Každého návštevníka určite prekvapíte čerstvým, voňavým a chrumkavým pečivom. Vyskúšajte aj náš recept na párky v župane. Skúste aj výborné slané chuťovky. Prečítajte si aj ako chutí najlepšia múka na pizzu. Tu je aj náš recept na slané bryndzové tyčinky. Skúste aj tento český recept na těsto na langoše.
Pizzové slimáky z lístkového cesta
- Čas prípravy (celkovo spolu): 0,5 hodiny
- Čas tepelnej úpravy: 20 minút
- Počet porcií: 15 kusov
Ingrediencie na pizzové slimáky z lístkového cesta
Na 15 kusov potrebujeme:
- 1 balík lístkového cesta,
- 1,5 dcl paradajkového pretlaku,
- 1 KL oregana,
- 200 g šunky,
- 50 g suchej salámy,
- 100 g kukurice,
- 50 g zelených olív,
- 300 g rôznych druhov syra (napr. eidam, oštiepok, parmezán)
Výborné pizzové slimáky. Foto - Slávka
Postup receptu na pizzové slimáky
- Lístkové cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske.
- Natrieme naň hustejší paradajkový pretlak a posypeme oreganom.
- Na to naukladáme šunku a salámu.
- Pridáme kukuricu a olivy.
- Na to nastrúhame rôzne druhy syrov.
- Zrolujeme.
- Nakrájame na tenšie pásiky a naukladáme na vymastený plech. Pečieme na 200 stupňov Celzia asi 20 minút. Treba kontrolovať.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na chrumkavé bagety. Alebo aj toto slané pečivo z lístkového cesta.