Avokádová omáčka na cestoviny je rýchly recept na výborný obed počas týždňa, ktorý vám nezaberie viac ako 20 minút. Omáčka je nielen chutná, ale cestoviny aj výborne vyzerajú. Skúste tento recept od žien v meste.

Avokádová omáčka na cestoviny

Avokádo je bohaté na zdravé tuky, ktoré sú výživné a sýte, a zároveň prispieva k hladkej a bohatej konzistencii omáčky. Ďalším lákavým aspektom je jednoduchosť a rýchlosť prípravy. Avokádovú omáčku možno pripraviť za niekoľko minút, čo je ideálne pre rýchle a nenáročné jedlá počas týždňa.

Okrem toho avokádo pridáva do jedál výživovú hodnotu, obsahuje mnoho vitamínov, minerálov a vlákniny, čo je prínos pre celkové zdravie a pohodu.

Tento fakt spolu s flexibilitou avokádovej omáčky, ktorá sa môže kombinovať s rôznymi druhmi cestovín a prísadami, robí z nej preferovanú voľbu pre mnoho ľudí, ktorí hľadajú chutné, zdravé a ľahko pripraviteľné jedlá.

Ingrediencie

  • 300 g obľúbených cestovín (celozrnné, hrachové, cícerové,...),

Na omáčku:

  • 2 hass avokáda,
  • 1 šálka mrazeného alebo čerstvého hrášku,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • šťava z 2 citrónov (alebo limetiek),
  • 1 čerstvá chilli paprička (napr. Rawit),
  • hrsť bazalky,
  • hrsť petržlenovej vňate,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • Voliteľné: kukurica, olivy, cherry paradajky, parmezán (alebo iný syr).

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu

  1. Pripravíme si dopredu všetky ingrediencie. Pri avokáde zvoľte odrodu hass – to s tmavou šupkou – je omnoho krémovejšie a chutnejšie. Či zvolíte citrón alebo limetku je na vás.


  2. Cestoviny uvarte podľa návodu. Výber je na vás: celozrnné, hrachové, cícerové.
     
  3. Pripravíme si omáčku, jednoduchšie to byť ani nemôže. Všetky ingrediencie na omáčku vložíme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Šťavu môžete pridávať postupne podľa želanej konzistencie a výkonnosti mixéra. V menej výkonnom budete potrebovať šťavy viac (asi z dvoch citrónov).


     
  4. Keď máme cestoviny uvarené, stačí ich zmiešať s omáčkou a s voliteľnými doplnkovými surovinami. Hodí sa kukurica, čierne olivy a čerstvé cherry paradajky.


     
  5. Pri servírovaní môžeme postrúhať parmezánom, chuť tak vynikne ešte viac. Ozdobiť môžeme čerstvými bylinkami, špenátom či rukolou.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na cestoviny s cuketou.