Burrito so zeleninou a bez mäsa
Čas prípravy v minútach: 20
Čas pečenia v minútach: 20
Počet porcií: 3
Jednoduchý, rýchly a predovšetkým zdravý nápad na obed či večeru, pri ktorom nestrávite v kuchyni večnosť a ešte si aj budete pochvaľovať vysoký obsah nevyhnutných živín? Nech sa páči, máme pre vás fotorecept na veggie burrito s ryžou, avokádom, paprikou a paradajkami. Lahodná kombinácia skvelých ingrediencií, ktoré len málokto odmietne. Navyše spolu prispievajú k plnému, no zároveň zdravému žalúdku, keďže majú v sebe veľa vlákniny pre správne trávenie a prevenciu zápchy.
Veľa šťastia s prípravou burrita vám prajeme! Tu je aj podobný recept, ktorý by sa vám na porovnanie postupu mohol zísť - tortilla s kuracím mäsom. Inšpirujte sa!
Tip z nášho eshopu
Ingrediencie na zeleninové burrito
- 3 pšeničné / celozrnné tortilly
- 1 šálka uvarenej bielej ryže
Na salsu:
- 1 avokádo
- ½ hrste koriandru / petržlenovej vňate
- Šťava z ½ limetky
- 1 chilli paprička
- 1 šalotka
- Soľ
- Čierne korenie
Zelenina:
- 3 veľké červené papriky
- 12-16 ks cherry paradajok
- 1 PL repkového oleja
- 1 ČL údenej mletej papriky
- 1 ČL sladkej mletej papriky
- 1 PL trstinového cukru
Vegetariánske zeleninovo ryžové burrito. Fotka - Andrea
Postup receptu na zeleninové burrito
- Pripravíme si všetky ingrediencie. Dáme vyhriať rúru na 200 stupňov. Bielu ryžu uvaríme klasicky v slanej vode.
- Pripravíme si aj zeleninu. Paradajky umyjeme a dáme do misky. Papriku tiež umyjeme a nakrájame na pásiky. Pridáme do misky, zasypeme koreninami, cukrom a potom zalejeme olejom.
- Dôkladne premiešame a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15-20 minút a sledujeme, kedy zelenina začne karamelizovať a hnednúť. Vtedy rúru vypneme.
- Kým sa zelenina pečie, pripravíme si avokádovú salsu, známu aj ako guacamole. Do misky vylúpeme avokádo, zalejeme šťavou z limetky, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a chilli papričku a taktiež nasekané bylinky.
- Osolíme a okoreníme. Opäť dôkladne premiešame.
- Keď máme hotovú salsu, uvarenú ryžu a upečenú zeleninu začneme baliť do burrita.
- Tortillu si opečieme nasucho na panvici (30 sekúnd z každej strany). Preložíme na tanier alebo podložku a začíname plniť.
- Ako prvé rozložíme cca 2 PL uvarenej ryže.
- Na ryžu naložíme zeleninu, ktorá pustila počas pečenia šťavu. Ryža ju nasiakne a je v nej zrazu veľa chuti.
- Nakoniec prichádza avokádová salsa, prípadne obľúbený syr podľa vašej preferencie.
- Začneme baliť do burrita. Najskôr si prehneme oba kraje dovnútra, aby nič z burrita nevypadlo a potom začneme z jednej strany rolovať.
- Poriadne utľapkávame a uťahujeme čo najtesnejšie, až ho celé máme zabalené.
- Hotovo! V polovici môžeme prekrojiť alebo nechať vcelku. Je to na vás!
Dobrú chuť k zdravému burritu!