Zeleninové burrito, obľúbený recept bez mäsa. Vyskúšajte si s nami pripraviť chutný obed, alebo večeru. Recepty so značkou Ženy v meste nesklamú.
Fantastické zeleninové burrito, fotorecept - kliknite
Burrito je obľúbené mexické jedlo, ktoré je väčšinou tvorené pšeničnou plackou, ryžou, salsou a mäsom.
Pripravte si s nami odľahčenejšiu zeleninovú verziu, je to jednoduché, rýchle a hlavne chutné!
- Čas prípravy v minútach: 20
- Čas pečenia v minútach: 20
- Počet porcií: 3
Máme pre vás aj recept na tortillu s kuracím mäsom webu DobráKuchyňa.sk
Ingrediencie na zeleninové buritto
- 3 pšeničné tortilly (môžu byť aj celozrnné)
- 1 šálka uvarenej bielej ryže
Na salsu:
- 1 hass avokádo,
- ½ hrste koriandru (možno nahradiť petržlenovou vňaťou),
- ½ hrste petržlenovej vňate,
- šťava z ½ limetky,
- 1 rawit chilli paprička,
- 1 šalotka,
- soľ,
- čierne korenie
Zelenina:
- 3 veľké červené papriky,
- 12 – 16 ks cherry paradajok,
- 1 PL repkového oleja,
- 1 ČL údenej papriky,
- 1 ČL sladkej papriky,
- 1 PL trstinového cukru,
Fantastické zeleninové burrito, obľúbený recept bez mäsa. Foto - Andrea
Postup receptu na zeleninové burrito
- Pripravíme si všetky ingrediencie. Dáme si vyhriať rúru na 200 stupňov horkovzduch. Bielu ryžu uvaríme klasicky v slanej vode.
- Pripravíme si zeleninu, paradajky umyjeme a dáme do misky. Papriku tiež umyjeme a nakrájame na väčšie pásiky. Pridáme do misky a zasypeme koreninami, cukrom a zalejeme olejom.
- Dobre premiešame a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť na 15 – 20 minút, sledujeme kedy zelenina začne karamelizovať a hnednúť. Vtedy vypneme a vyberieme.
- Kým sa zelenina pečie, pripravíme si avokádovú salsu. Do misky vylúpeme avokádo, zalejeme šťavou z limetky, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, nadrobno nakrájanú chilli papričku a nasekané bylinky. Kto nemá rád koriander, plne nahradí petržlenovou vňaťou alebo bazalkou.
- Osolíme a okoreníme. Dobre premiešame.
- Keď máme hotovú salsu, uvarenú ryžu a upečenú zeleninu, môžeme začať baliť burrito.
- Placku si opečieme na sucho na panvici 30 sekúnd z každej strany. Preložíme si ju na tanier alebo podložku a začíname plniť....
- ....ako prvé rozložíme cca 2 PL uvarenej ryže....
- ....na ryžu naložíme zeleninu, ktorá pustila počas pečenia šťavu, nebojíme sa ju pridať, ryža ju nasiakne a je v nej veľa chuti....
- ....nakoniec prichádza avokádová salsa, kto chce si môže pridať aj obľúbený syr.
- Začneme baliť. Najskôr si prehneme oba kraje dovnútra, aby nič z burrita nevypadávalo a potom začneme z jednej strany rolovať...
- ...dobre utľapkávame a uťahujeme, čo najtesnejšie...
- ....až ho celé zabalíme. A je hotovo. Môžeme v polovici prekrojiť alebo nechať zabalené celé.
Dobrú chuť! 😍 👌