Cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom chutia fantasticky. Recept s medvedím cesnakom hotový za 15 minút z kuchyne portálu Ženy v meste sa rozhodne oplatí vyskúšať. Cestoviny sú veľmi obľúbené a žiadané. Jednoduchý a rýchly recept? Nech sa páči.
Cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom
Cestoviny s medvedím cesnakom sú zdrojom komplexných sacharidov, ktoré telo postupne uvoľňuje, takže sa cítite dlhšie plní. Obsahujú tiež bielkoviny, vlákninu a niektoré minerály a vitamíny, ako napríklad horčík a vitamín B.
Cestoviny sa dajú jednoducho a rýchlo pripraviť, čo je ideálne pre ľudí s rýchlym tempom života. Dajú sa variť v rôznych formách a s rôznymi prísadami, čo znamená, že je to vždy chutné a zábavné jedlo.
Cestoviny sú obzvlášť vhodné pre vegetariánov a vegánov, pretože ich môžu používať ako základ pre veľa rôznych jedál. Napríklad tento recept s medvedím cesnakom. V porovnaní s mnohými inými druhmi jedál sú cestoviny relatívne lacné, čo znamená, že sú dostupné pre každého, bez ohľadu na rozpočet.
Recept z vašej obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste na chutné cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom si pripravíte za pár minút a ich lahodná chuť vás milo prekvapí. Vybrali sme pre vás recept na špagety s medvedím cesnakom. Vyskúšajte aj recept na polievku z medvedieho cesnaku.
Cestoviny s medvedím cesnakom v smotanovej omáčke
- Čas prípravy: 15 minút,
- Počet porcií: 2,
Ingrediencie
- cca 200 g cestovín (špirálky, slimáky, široké rezance),
- polievková lyžica masla,
- 1 ks menšia cibuľa,
- hrsť čerstvého medvedieho cesnaku,
- cca hrsť nastrúhaného parmezánu (alebo iný druh syra - mozzarella, eidam, gouda),
- 250 ml šľahačková smotana,
- mlieko podľa potreby,
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie,
Postup receptu na cestoviny s medvedím cesnakom v smotanovej omáčke
- Najprv dáme variť vodu na cestoviny a začneme s prípravou omáčky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na väčšej panvici si na kúsku masla opražíme cibuľku do sklovita. Zalejeme ju šľahačkovou smotanou, pridáme nastrúhaný syr, prevaríme, dochutíme soľou a mletým čiernym korením (nemusíme). Podľa potreby zriedime mliekom.
- Cestoviny varíme podľa druhu a návodu. Do vody, v ktorej sa varia pridávame iba soľ. Olej nepridávame, pretože sa potom omáčka dobre nespojí s cestovinami. Po uvarení cestoviny scedíme, neoplachujeme ich. Necháme odkvapkať.
- Do lahodnej smotanovej omáčky nakrájame umytý medvedí cesnak, premiešame. Prevaríme a odstavíme. K omáčke pridáme uvarené odkvapkané cestoviny, premiešame. Ozdobíme plátkami parmezánu, medvedím cesnakom alebo čerstvými bylinkami.
Tip na záver: Nezabúdame, že cestoviny je potrebné variť vo väčšom množstve vody, aby sa nezlepili. Olej do varenia nepridávame, iba dostatočné množstvo soli. Cestoviny vkladáme do omáčky, aby sa s omáčkou pekne prepojili. Na jednu porciu počítame cca 100 g suchých cestovín.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na skvelé zeleninové placky s medvedím cesnakom