Veggie tatarák z avokáda
Čas prípravy: 10 minút
Počet porcií: 2
Tatársky biftek, či skrátene tatarák, je tradičné predjedlo alebo ľahké hlavné jedlo zo surového hovädzieho mäsa. Servíruje sa zo sviečkovice a podáva spolu s nakrájanou cibuľkou, rovnako ako aj mletou červenou paprikou, soľou, čiernym korením, horčicou a worchestrovou omáčkou. Na záver sa spojí so surovým žĺtkom.
Pocity voči tradičnej verzií tataráku sú väčšinou extrémne a buď vám raz chutí alebo sa ho nechcete ani len dotknúť. Ak náhodou patríte k druhej skupine ľudí, ktorá surové mäso skôr odmieta, resp. by všeobecne preferovala vegetariánsku verziu mäsových jedál, fit recept na avokádový tatarák je tá správna alternatíva na vyskúšanie! Navyše je avokádo skvelým ovocím, ktoré má kopec vitamínov a prospieva nášmu srdcu, cievam, zraku aj kostiam.
Veľa šťastia s chystaním a veríme, že vám bude na konci chutiť! Inšpirujte sa aj originálnymi krokmi pri príprave tradičného tataráku a hneď vám to pôjde jednoduchšie!
Máme pre vás aj cuketovú alternatívu
Ingrediencie na avokádový tatarák
- 1 zrelé avokádo
- 1 menšia cibuľa
Na dochutenie:
- 2 PL kečupu (jemný alebo ostrý)
- 1 PL horčice
- 1 KL worchestrovej omáčky
- 1 KL medu
- Kajenské alebo chilli korenie (podľa chuti)
Na dozdobenie:
- Pažítka
- Petržlenová vňať
Fit tatarák z avokáda: Postup jednoduchého receptu
- Zrelé avokádo rozpolíme, odstránime kôstku a vydlabeme. Dužinu pridáme do mixéra aj s rozpolenou cibuľou.
- Rozmixujeme do požadovanej konzistencie. Potom pridáme kečup podľa preferencie, horčicu, worchestrovú omáčku, med a pálivé korenie podľa chuti a potreby.
- Dôkladne premiešame. Avokádový tatarák odporúčame uložiť do chladu na minimálne 20 minút, aby sa jeho chute poriadne prepojili. Následne ho servírujeme na opečených hriankach či bagetkách, ktoré sme predtým potreli rozpoleným cesnakom. Hotovo!
Želáme vám dobrú chuť k finálnemu veggie výsledku!