Výborný hlivový perkelt, osvedčený recept. Milujem hlivu ustricovú a hlivový perkelt. Nie pre mimoriadne množstvo vitamínov a živiny, ale mimoriadnu prenikavú chuť. Bohužiaľ, si na ňu spomeniem, iba keď ju vidím v letáku v akcii.
Výborný hlivový perkelt
Mám hlivu rada nie pre mimoriadne množstvo vitamínov a živiny, ale mimoriadnu prenikavú chuť. Bohužiaľ, si na ňu spomeniem, iba keď ju vidím v letáku v akcii a keď dcéra nie je doma.
Ona nemá rada hríby, tak si to s manželom užijeme spolu. Hlivový perkelt milujeme.
Perkelt z hlivy ustricovej vás osloví nielen pre mimoriadne množstvo vitamínov a živiny, ale pre mimoriadnu prenikavú chuť. Vyskúšajte ďalší osvedčený recept z kuchyne portálu Ženy v meste, určite nebudete ľutovať.
Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšie kuracie mäso v marináde, šťavnaté a chutné. Alebo vyskúšajte aj recept na mrkvový perkelt.
Výborný hlivový perkelt - Ingrediencie
- 1kg hliva ustricová
- olivový olej
- 2 veľké cibule
- voda
- mleté čierne korenie
- veľká kyslá smotana
- malá 33% šľahačka
- mletá červená paprika sladká
- bezlepkové zahusťovadlo Hraška
- 1PL jablkového octu
- soľ
Recept na perkelt z hlivy ustricovej. Foto - Lucia Tomečková
Hlivový perkelt - postup receptu
- Na olivovom oleji speníme dve väčšie cibule. Pridáme na menšie kúsky nakrájanú umytú hlivu, kompletne ako je. Pridáme mleté čierne korenie a zalejeme 1 cm nad hlivu a dusíme čo do najväčšieho zmäknutia.
- Ak sa voda vyparí, prilejeme ďalšiu. Hliva má byť stále vo vode. Keď je takmer mäkká, pridáme jednu veľkú kyslú smotanu a jednu 33-percentnú šľahačku na šľahanie.
- Prisypeme mletú červenú papriku. My máme radi veľa, takže množstvo vždy odhadujem podľa sfarbenia. Privedieme do varu. Paprikáš máme radi trochu zahustený, takže na záver pridávam bezlepkové zahusťovadlo s trochou jablkového octu. Osolíme a necháme krátko prejsť varom.
- Podávať ho môžete so zemiakmi, s cestovinami i knedľou.
Dobrú chuť. 🥘👌
Vybrali sme pre vás aj recept na pravú živánsku z jedného pekáča