Fantastický avokádový čokoládový krém. Zdravý a rýchly recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste určite vyskúšajte.

Fantastický avokádovo čokoládový krém - fotorecept kliknite

Sladký avokádovo-čokoládový dezert má úžasnú chuť, preto si ho určite obľúbite. Mimochodom, vedeli ste, že avokádo je super zdravé ovocie plné živín a vitamínov? Nie? Prečítajte si náš obľúbený článok o avokáde a pripravte si zdravé pochúťky so značkou Ženy v meste.

Fantastický avokádovo-čokoládový krém. Vianoce už pomaly klopú na dvere. Nepečiete a stravujete sa zdravšie? Tak potom vyskúšajte jednoduchý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v mete. Potešte svoje zdravie a prekvapte svojich najbližších týmto chutným dezertom. Nech sa páči. Inšpirujte sa.

Vyskúšajte aj avokádo a vajíčko, ideálne duo na raňajky či večeru

 

Fantastický avokádovo čokoládový krém, zdravý a chutný

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcíí: 4-5

 

 

Vynikajúci avokádový čokoládový dezert  - ingrediencie

  • 2 ks BILLA Premium Avokádo zrelé
  • 1 ks banán
  • šťava z 1/2 pomaranča
  • 3 plné polievkové lyžice kvalitného kakaa
  • 3 polievkové lyžice medu (podľa chuti)
  • zopár polievkových lyžíc šľahačkovej smotany (podľa potreby na zriedenie a zjemnenie krému)
  • čajová lyžička mletej škorice (nemusí byť)

 

 

Fantastický avokádovo-čokoládový krém - ingrediencie

 

 

Vynikajúci avokádový čokoládový dezert - postup receptu 

  1. Najprv si pripravíme avokádo, najlepšie BILLA Premium, ktoré má úžasnú chuť. Avokádo prekrojíme cez stred, kôstku vyberieme. Kôstku nevyhadzujeme, pretože je veľmi výživná, môžeme ju ešte použiť.
  2. Do mixéra s nožmi vložíme avokádo, ktoré sme si lyžicou vydlabali. Pridáme nakrájaný banán, kakao, mletú škoricu, šťavu z pomaranča, na osladenie med, na zriedenie a zjemnenie krému šľahačkovú smotanu.
  3. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu, ktorá je veľmi chutná. Ak je krém hustejší, pridáme ešte pomarančovú šťavu alebo šľahačkovú smotanu. Keď sa nám zdá krém málo sladký, prisladíme ho medom.
  4. Takto pripravený avokádovo čokoládový krém môžeme ihneď podávať. Ideálne je krém zachladiť, aby bol svieži a prešli všetky chute. Podávame ho v sklenených pohároch, ozdobíme pomarančom, medovkou.

Tip na záver: Kôstku z avokáda rozhodne nevyhadzujeme. Práve v kôstke avokáda je najviac živín. Stačí ju iba nastrúhať ako muškátový oriešok. Môžeme pridať do nátierok, polievok, koláčov, dezertov a smoothie.

Dobrú zdravú chuť.

Vynikajúci recept skvelé avokádovo-mangové pyré, smoothie