Kokosové ježe patria medzi naše najobľúbenejšie vianočné koláče. Vyskúšajte si ich pripraviť podľa nášho receptu aj s karamelom. Recept je overený ženami v meste.

Kokosové ježe s karamelom

Karamelové cesto s orieškovým nádychom doladené čokoládou s kokosom jednoducho patrí medzi obľúbené vianočné pečivo. Cesto je vláčne a nadýchané a v obľube ho má snáď každý člen domácnosti. Jednoducho kokosové ježe s karamelom musíte vyskúšať.

Vyskúšajte jednoduchý recept z kuchyne portálu Ženy v meste a pripravte si výborný vianočný koláčik.

  • Doba prípravy: 60 minút,
  • Doba pečenia: 20-25 minút,
  • Počet porcií: 36 kúskov,

Máme pre vás aj recept na výborné šuhajdy, alebo aj recept na kokosové guľky rafaelo. Skúste aj našich 10 receptov na nepečené vianočné zákusky. 

Ingrediencie na prípravu kokosových ježov s karamelom

Cesto

  • 300 g polohrubej múky,
  • 250 g práškového cukru,
  • vajíčok,
  • 100 g kryštálového cukru,
  • 100 ml vody,
  • 2 kávovo lyžičky prášku do pečiva,
  • 60 g vlašských orechov,

Poleva

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na kokosové ježe s karamelom

  1. Pripravíme si karamel. Kryštálový cukor dáme do hrnca a skaramelizujeme ho.


     
  2. Keď je karamel tekutý, zalejeme ho vodou, a miešame do rozpustenia, potom necháme vychladnúť.


     
  3. Urobíme si cesto. Vajíčka a cukor dáme do robota a vymiešame až do peny. Potom po lyžičkách prilievame karamelovú vodu. Po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na koniec prisypeme nastrúhané orechy.


     
  4. Cesto vylejeme na hlboký plech vystlaným papierom na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov C a pečieme 20 - 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.


     
  5. Vychladnuté cesto nakrájame na kocky alebo obdĺžniky, ako sa komu páči.


     
  6. Pripravíme si polevu. Do hrnca dáme mlieko, cukor, kakao, varíme a miešame. Potom odstavíme a na koniec zamiešame maslo.


     
  7. Kokosové ježe s karamelom obaľujeme. Najskôr ich namočíme v čokoláde a potom v kokose, dáme odkvapkať na mriežku.

Dobrú chuť, takýto je výsledok. Vyskúšajte aj náš recept na šťavnatý perník. Tu je aj recept na orechové medvedie labky. Vyskúšajte aj recept na jednoduché linecké cesto..