Vynikajúca čokoládová RAW torta bez výčitiek. Kuchyňa portálu Ženy v meste prichádza s ďalšou novinkou. Keďže recepty pre vás pripravujeme s nadšením, prijímame aj nové výzvy.
Vynikajúca čokoládová raw torta bez výčitiek - fotorecept kliknite
Ak ste zástancami moderného životnému štýlu, tak potom zdravý recept na vynikajúcu čokoládovú RAW tortu bez výčitiek vás určite zaujme. Tradičné, moderné, zdravé, fit, bez lepku. Jednoduché a skvelé. To sú recepty so značkou Ženy v meste.
RAW strava znamená v preklade živá, surová strava. Je veľmi výživná a prospešná pre náš organizmus. Keď ste o nej ešte nepočuli, nevadí. Pripravujeme pre vás zaujímavý blog o tomto stravovaní, ktorý bude veľmi zaujímavý. Nechajte sa prekvapiť. Našu chutnú RAW tortičku si môžete pripraviť už teraz, pretože jej príprava je rýchla a jednoduchá.
Inšpirujte sa recept na skvelý medovo-orechový fit koláčik, jednoduchý a zdravý
Zdravá čokoládová RAW torta
- Čas prípravy: 15 minút
- Počet porcií: 8-10
Recept bez lepku
Chutná čokoládová RAW torta - ingrediencie
- nepečený RAW korpus
- 150 g kešu orechy nesolené (namočené min. 8 hodín vo vode)
- 45 g strúhaný kokos
- 3 zarovnané polievkové lyžice medu
- lahodný RAW krém
- 3 ks zrelé banány strednej veľkosti
- 100 g mandle lúpané nesolené (namočené min. 2 hodiny vo vode)
- 50 g kakao
- 50 g datle
- 100 ml kokosový olej
- 3 zarovnané polievkové lyžice medu
- 200 ml voda
- na zdobenie: strúhaný kokos, mandle, kešu orechy, čerstvé ovocie
- papier na pečenie
Vynikajúca čokoládová RAW torta bez výčitiek. Foto - Nela
Rýchla čokoládová RAW torta - postup receptu
- Najprv si namáčame kešu orechy. Potrebujeme min. 8 hodín. Mandle namáčame min. na 2 hodiny.
- Po 8 hodinách kešu orechy scedíme. Pripravíme si ostatné suroviny na zdravý a chutný RAW korpus.
- Do robota s nožmi pridáme scedené kešu orechy, strúhaný kokos a med. Rozdrvíme do mazľavej kaše.
- Táto hmota je základom našej RAW torty. Pripravíme si okrúhlu tortovú formu s priemerom cca 20 cm.
- Na dno formy dáme papier na pečenie, formu uzavrieme a vystrihneme. Potrieme kokosovým olejom.
- Do tortovej formy roztlačíme orechové cesto, pomôžeme si plastovou stierkou. Odložíme ho do chladu.
- Pripravíme si čokoládový RAW krém. Do robota s nožmi pridáme všetky uvedené zdravé ingrediencie.
- Rozmixujeme. Vznikne nám veľmi chutná čokoládová hmota. Takto jednoducho sa pripravuje RAW krém.
- Korpus vyberieme z chladu a na neho vylejeme čokoládovo-mandľový krém. Rozotrieme po celej ploche.
- Formou potrasieme, aby sa krém zarovnal. Tortu odložíme do chladu aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc.
- Po hodine, keď krém trochu stuhne, tortu ozdobíme mandľami, orechami, kokosom. Ovocím až nakoniec.
- Čokoládovú RAW tortu môžeme vložiť aj do mrazničky, urýchlime tak čas tuhnutia. Bude ešte sviežejšia.
Tip na záver: Vynikajúcu čokoládovú raw tortu nakrájame a opatrne preložíme. Má krémovú a jemnú konzistenciu. Nezabúdajme, je potrebné ju udržiavať v chlade, aby si zachovala svoj tvar. Je neskutočne chutná, plná zdravia a môžete si ju dopirať bez výčitiek. Mňam.
Sladké zdravé maškrtenie.
Vybrali sme pre vás recept na diétnu tortu s vlašskými orechmi a chia semiačkami