Kokosová roláda je najlepšia bez pečenia a hodí sa rovno na váš vianočný stôl. Vyskúšajte ženami v meste overený recept ako pripraviť výbornú kokosovú roládu.
Kokosová roláda
Kombinácia tmavohnedej a krásnej snehobielej farby zatočená do súmernej rolády. Predstavte si niečo také na vašom štedrovečernom stole. Nie je nič ľahšie, ako si pripraviť nepečenú kokosovú roládu.
Jej výzor aj chuť sa výborne hodia na každý sviatočný stôl, no neodmysliteľne patrí aj k najdôležitejším sviatkom roka: Vianociam. Netreba žiadne pečenie, ani zložité postupy, túto roládu zvládnu aj úplní začiatočníci.
Stačí sa potom tešiť zdarnému výsledku a vychutnať si váš vianočný dezert v kruhu rodiny. Vyskúšajte aj náš recept na parížske rožky, laskonky, aj recept na kakaovú roládu, alebo ten na banánovú roládu. Alebo tento recept na slonie slzy. Tu je naša punčová torta.
- Čas prípravy (celkovo spolu): 60 minút,
- Čas tepelnej úpravy: 0 minút,
- Počet porcií: 20,
Ingrediencie na kokosovú roládu
(Potrebujeme na 20 porcií)
- 5 balíkov Indian keksov,
- 180 g práškového cukru,
- 5 PL kakaa,
- 1,5 dcl tureckej kávy aj so zrniečkami,
- 1 dcl rumu,
- 200 g masla,
- 200 g práškového cukru,
- 50 g kokosu + na posypanie,
Postup receptu na kokosovú roládu
- Keksy najemno pomixujeme.
- Pridáme kakao.
- K tomu cukor, rum. Postupne miesime.
- Pripravíme si klasickú tureckú kávu.
- Vmiesime ju do cesta aj s usadeninou.
- Cesto preložíme na papier na pečenie, na ktorý sme vysypali kokos.
- Medzitým si pripravíme plnku: Vymiešame zmäknuté maslo s 50 g kokosu a 200 g cukru.
- Dôkladne premiešame.
- Na papieri na pečenie rozprestrieme zvyšok kokosu.
- Na to rozvaľkáme cesto, natrieme plnku.
- Postupne rolujeme.
- Roládu necháme aspoň na tri hodiny odležať v chladničke. Potom nakrájame.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na zamatovú roládu. A tu je piškótová roláda s banánom.