Skvelé batátové hranolky, vyskúšaný recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Pripravte si doma skvelú prílohu zo sladkých zemiakov. Ale z batátových hranolkov nemusí byť iba príloha.
Batátové hranolky
Sladké zemiaky nazývané batáty berieme stále ako novinku, hoci patria medzi najstaršie známe typy zeleniny. Keďže ich už v obchodoch nájdete bežne, zaraďte ich do svojho jedálnička.
Batáty pomáhajú zlepšovať zrak, bojovať s nespavosťou a zlou náladou. Zlepšujú trávenie, podporujú imunitný systém a zmierňujú aj prejavy epilepsie. Sú bohaté na vitamíny A a B6 a obsahujú viac vitamínu C než klasické zemiaky.
Pripravte si s naším portálom Ženy v meste batátové hranolky, ktoré sú chuťovo výraznejšie ako klasické hranolky. 👌😍
Vybrali sme pre vás najlepšiie zelerové hranoky, fit recept kuchyne. Vyskúšajte aj sójový guláš, alebo ďalšie recepty ako pripraviť batáty. A tu sú zapekané batáty so smotanou a bryndzou.
Skvelé batátové hranolky
- Čas prípravy: 40 minút
- Počet porcií: 3-4
Ingrediencie na prípravu batátových hranoliek
- 2 veľké batáty (stačí na jeden plech),
- sladká paprika,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- olivový olej,
Postup receptu na batátové hranolky
-
Batáty dôkladne umyjeme, nemusíte ich ani škrabať. Rozkrojíme ich na polovicu a potom každú polovicu na hranolky.
- Hranolky vložíme do misy, kde ich zmiešame s olivovým olejom a koreninami podľa chuti (sladká paprika, čierne korenie, soľ).
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie a rozložíme na ňom hranolky. Pečieme asi 30 minút.
- Batátové hranolky môžeme samostatne napríklad s bylinkovou omáčkou alebo ako prílohu k steaku.
Dobrú chuť. Vybrali sme pre vás aj recept na jogurtový dip s cesnakom a bylinkami