Batátové hranolky s parmezánom jednoznačne stoja za vyskúšanie. S batátovými hranolkami uspejete ako s prílohou, ale aj ako zdravým "snackom" k filmu.
Batátové hranolky
Chrumkavé batátové hranolky sú skvelou obmenou oproti klasickým zemiakom, na ktoré sme zvyknutí. Ich sladká chuť v kombinácii s citrónom, soľou či spomenutým syrom, konkrétne parmezánom, vytvára výbornú harmóniu chutí.
- Čas prípravy (celkovo spolu): 25 minút
- Čas pečenia: 15 minút
- Počet porcií: 2
Tento rýchly recept na sladké zemiaky si okamžite obľúbite pre jeho jednoduchosť a expresnú prípravu. Skúste ho, určite neoľutujete! Ponúknite návšteve skvelý snack podľa nášho receptu a zaručene im ulahodíte.
Ponúkame vám aj recept na batátové pyré s jemne pikantnou chuťou. Vyskúšajte aj ďalšie recepty ako pripraviť batáty. Prípadne vyskúšajte aj recept na klasický uhorkový šalát.
Ingrediencie na prípravu batátových hranoliek
(2 porcie)
- 2 PL - olivový olej,
- 1 PL - citrónová šťava,
- Plná hrsť - nastrúhaný parmezán,
- 1 KL - sušený cesnak,
- 1 KL - červená mletá paprika,
- 1 KL - soľ,
- 1 ks - batát
Recept na vynikajúce pečené batáty so syrom. Foto - Ivka
Postup receptu na batátové hranolky s parmezánom
- Batáty očistíme a nakrájame na dlhé hranolky. Nie príliš tenké, ani príliš hrubé, ale tak akurát, asi ako vidno na obrázku.
- Batáty v miske zmiešame so soľou, mletou paprikou, cesnakom, parmezánom, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Necháme chvíľu odpočívať, kým sa nám nerozohreje rúra.
- Hotové dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 190 stupňoch asi 15-20 minút, až kým nie sú batáty mäkké a zlatisté na povrchu. Podávať môžeme s obľúbeným zeleninovým šalátom či omáčkou.
- Pripravte si batátové hranolky s parmezánom aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Želáme vám dobrú chuť!