Batátové hranolky s parmezánom jednoznačne stoja za vyskúšanie. S batátovými hranolkami uspejete ako s prílohou, ale aj ako zdravým "snackom" k filmu.

Batátové hranolky

Chrumkavé batátové hranolky sú skvelou obmenou oproti klasickým zemiakom, na ktoré sme zvyknutí. Ich sladká chuť v kombinácii s citrónom, soľou či spomenutým syrom, konkrétne parmezánom, vytvára výbornú harmóniu chutí.

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 25 minút
  • Čas pečenia: 15 minút
  • Počet porcií: 2

Tento rýchly recept na sladké zemiaky si okamžite obľúbite pre jeho jednoduchosť a expresnú prípravu. Skúste ho, určite neoľutujete! Ponúknite návšteve skvelý snack podľa nášho receptu a zaručene im ulahodíte.

Ponúkame vám aj recept na batátové pyré s jemne pikantnou chuťou. Vyskúšajte aj ďalšie recepty ako pripraviť batáty. Prípadne vyskúšajte aj recept na klasický uhorkový šalát.

Ingrediencie na prípravu batátových hranoliek

(2 porcie)

  • 2 PL - olivový olej,
  • 1 PL - citrónová šťava,
  • Plná hrsť - nastrúhaný parmezán,
  • 1 KL - sušený cesnak,
  • 1 KL - červená mletá paprika,
  • 1 KL - soľ,
  • 1 ks - batát

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Recept na vynikajúce pečené batáty so syrom. Foto - Ivka

Postup receptu na batátové hranolky s parmezánom

  1. Batáty očistíme a nakrájame na dlhé hranolky. Nie príliš tenké, ani príliš hrubé, ale tak akurát, asi ako vidno na obrázku.
  2. Batáty v miske zmiešame so soľou, mletou paprikou, cesnakom, parmezánom, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Necháme chvíľu odpočívať, kým sa nám nerozohreje rúra.
  3. Hotové dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 190 stupňoch asi 15-20 minút, až kým nie sú batáty mäkké a zlatisté na povrchu. Podávať môžeme s obľúbeným zeleninovým šalátom či omáčkou.
  4. Pripravte si batátové hranolky s parmezánom aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Želáme vám dobrú chuť!