Orechové košíčky izidor jednoducho patria na sviatočný stôl. Dokonalá čokoládová chuť orechových košíčkov prinesie tie pravé Vianoce.
Orechové košíčky
Vianočné pečivo s poriadnou porciou čokolády a orechov s rumovou príchuťou. Orechové košíčky hneď na druhý deň zmäknú a jemná orechová plnka s rumom a čokoládou vás naladí na tú správnu vianočnú atmosféru.
Jednoducho vianočné koláče nesklamú. Vyskúšajte si s nami pripraviť aj marlenka guličky, alebo vyskúšajte medové trubičky. Alebo skúste tento recept na slonie slzy.
Tu je aj recept na najlepší krém na venčeky. Máme pre vás aj recept na nepečený metrový koláč z bebe keksov. Ale aj recept na orechovo vanilkové rožky, A tu máme aj recept na medvedie labky.
- Doba prípravy: 70 minút,
- Doba pečenia: 15 minút,
- Počet porcií: 40 košíčkov,
Ingrediencie na orechové košíčky
Na cesto:
- 400 g hladkej múky,
- 250 g masla,
- 200 g práškového cukru,
- 140 g mletých vlašských orechov,
- 1 ks vajcia,
- 2 polievkové lyžice kakaa,
- pol čajovej lyžičky mletej škorice,
Orechová náplň:
- 300 g mletých vlašských orechov,
- 100 g práškového cukru.
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 100 ml rumu,
Čokoládový krém
- 300 g masla,
- 150 g cukor kryštál,
- 3 ks vajcia,
- 50 ml vody,
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 2 polievkové lyžice kakaa,
Poleva:
- 150 g čokolády na varenie,
- 70 g stuženého tuku,
- ríbezľová marmeláda,
Postup receptu na prípravu orechových košíčkov Izidor
- V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a rukami vypracujeme cesto.
- Lyžičkou naberieme cesto do formičky v tvare košíčka a prstami ich vtlačíme do všetkých okrajov košíčka.
- Naplnené formičky dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 175 stupňov Celzia na 15 minút. Po vychladnutí opatrne košíček vyklepeme z formičky.
- V miske zmiešame orechy, cukor, vanilkový cukor a rum.
- Vychladnuté košíčky potrieme džemom, vhodná je ríbezľová.
- Na marmeládou lyžičkou dáme orechovú náplň.
- Do robota dáme šľahať vajíčka. Do hrnca dáme vodu s cukrom a dáme variť, kým sa cukor rozpustí a zmes zhustne. Potom prilejeme opatrne k šľahajúcim vajíčkam a šľaháme až do vychladnutia. Až zmes vychladne, vmiešame maslo izbovej teploty a kakao
- Na orechovú vrstvu, dáme pomocou zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou krém. Potom dáme vychladnúť do chladničky na cca 1 hodinu.
- Rozpustíme čokoládu s tukom a košíčky namáčame v poleve. Dáme odkvapkať a skladujeme v chladničke.
Dobrú chuť. Pripravte si s nami aj skvelé šuhajdy. Tu sú aj ďalšie nápady na rôznu náplň na šuhajdy.