Najlepší punčák, recept na punčové rezy originál z knihy Bohémky. Pripravte si obľúbený koláčik podľa receptu, o ktorý sa s kuchyňou portálu Ženy v meste podelila Lucia Chrenko.

Punčové rezy originál

Punčák určite patrí k tomu najobľúbenejšiemu čo sa dá na slovenské sviatočné stoly položiť. Skúste si ho pripraviť podľa nášho receptu. 

Punčové rezy originál jednoducho na nijakej oslave nemôžu chýbať. Tento recept je z novej knihy Lucie Chrenko s názvom Bohémky - kúpite ju tu, kliknite.

Autorka v nej prináša sladké recepty so zaujímavosťami a vlastnými príbehmi.

Doplnte pod tento recept do diskusie aj vlastnú skúsenosť, ako sa vám punčák podaril. Budeme sa tešiť. Prípadne vyskúšajte recept na žerbó rezy, alebo ten na zamatovú roládu. Alebo skúste tento recept na slonie slzy. Tu je aj recept na najlepší krém na venčeky. Máme pre vás aj recept na nepečený metrový koláč z bebe keksov. Tu je naša punčová torta.

Punčové rezy

  • Pečieme na 195°C  12-14 minút

 

Máme pre vás aj recept na najlepší domáci makovník

Punčák - ingrediencie na punčové rezy

Biskvit:

  • 6 vajec,
  • 6 PL kryštálového cukru,
  • 6 PL polohrubej múky,
  • 1 PL vlažnej vody,

Nálev:

  • 300 ml silnej kávy,
  • 2 PL marhuľového džemu,
  • 2 PL ríbezľového džemu,
  • 2 PL kryštálového cukru,
  • (r)um podľa chuti,

Poleva:

  • 200 g práškového cukru,
  • šťava z 1 citróna,
  • 1 PL horúcej vody,
  • štipka ružového potravinárskeho farbiva,
  • 1 pohár marhuľového džemu na potieranie,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Najlepší punčák, recept na punčové rezy originál. Foto - Natália Jakubcová do knihy Bohémky

Postup receptu na punčové rezy originál, punčák

  1. Ako prvé si upečieme biskvit. Žĺtky, cukor a vlažnú vodu vyšľaháme do peny. Potom pridáme múku a všetko spolu dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho pridáme do žĺtkovej zmesi. 
  2. Pečieme na vymastenom papieri.
  3. Keď je biskvit upečený, necháme ho úplne vychladnúť. Vychladnutý ho pozdĺžne rozkrojíme na tri rovnaké diely. 
  4. Pripravíme si nálev na polievanie stredného korpusu. Do väčšej šálky si uvaríme silnejšiu kávu a pridáme marhuľový a ríbezľový džem. Primiešame cukor a trochu rumu. Necháme chvíľu odstáť, občas premiešame, aby sa cukor rozpustil a chute prepojili. 
  5. Teraz ideme naplniť tri diely biskvitu a naskladať ich na seba. Systém je nasledovný: 
  6. Na prvý diel natrieme hrubšiu vrstvu marhuľového džemu. Položíme naň stredný diel a rukami ho jemne pritlačíme. Vezmeme si pripravený kávový nálev a premiešame ho, aby nezostali džemy usadené na spodku. Veľkou lyžicou začneme polievať stredný diel po celej ploche. Nálev dávkujeme lyžicou postupne a na viackrát. Keď je už stredný diel kvalitne poliaty a nasiaknutý, opatrne ho ešte potrieme marhuľovým džemom. Potom naň položíme tretí diel a opäť jemne pritlačíme. 
  7. Teraz je čas pripraviť si ružovú punčákovú polevu. Cukor vyšľaháme s citrónovou šťavou. Do šálky si dáme trocha horúcej vody a štipku farbiva. Premiešame. Keď je farba rozpustená, vlejeme ju do cukrovej zmesi a všetko spolu došľaháme. 
  8. Polevou natrieme vrch aj boky punčáku. Necháme stuhnúť a odležať, ideálne cez noc. 

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj datľové guľky s kokosom