Výborný jahodový mramorovaný koláč, recept originál. Milujete jahody? Vyskúšajte si upiecť lahodný koláč, ktorý poteší aj oko.
Jahodový mramorový koláč
Za necelú hodinku máte hotový jahodový koláč s mramorovaným cestom, ktorý vyzerá ako luxusný dezert. A je veľmi chutný a lahodný.
Jahody určite patria medzi najobľúbenejšie ovocie na Slovensku. Ich chuť poteší deti aj dospelých. Či si ich už vypestujete na záhrade, alebo si prinesiete košík z trhu či superkarketu, jahodový koláč vás vždy poteší.
Vyskúšajte tento recept na jahodový koláč z kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte aj náš recept na jahodový koláč s posýpkou.
Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú jahodovú tortu zo Schwarzwaldu
Jahodový koláč s pudingom a želatinou
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba pečenia: asi 35 minút
Recept pre vás
Výborný jahodový mramorový koláč - ingrediencie na cesto
-
150 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 2 vajcia
- 350 ml mlieka
- 1 zarovnaná PL kakaa
- 1 PL mlieka na tmavé cesto
- 1 balenie Bábovky Dr.Oetker
Výborný jahodový koláč s pudingom - na náplň
- asi 600 g jahôd
- 1 balíček Créme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
- 300 ml mlieka
Jahodový koláč so želatinou - na želé
- 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker
- 2 zarovnané PL cukru
- 250 ml vody
ešte potrebujeme:
- tortovú formu (Ø 26 cm)
- štetec alebo pierko
Jahodový mramorový koláč. Foto - archív redakcie
Jahodový mramorový koláč so želatínou a pudingom - postup receptu
- Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na cesto elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni s maslom alebo margarínom, vajcami a mliekom.
- Jednu tretinu cesta zafarbíme preosiatym kakaom a 1 PL mlieka. Svetlé cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Tmavé cesto vylejeme na povrch a pomocou vidličky urobíme mramorovanie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Korpus položíme na tortový podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.
- Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu a rozotrieme na korpus. Na povrch krému naukladáme jahody.
- Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale, pomocou štetca ním potrieme jahody a necháme zatuhnúť.
Dobrú chuť. Alebo tento rýchly koláč s jahodami.
Vyskúšajte aj výborný hrnčekový rebarborový koláč s tvarohom, zdravý recept