Vybrať si ten správny prívarok k fašírke je v našich kuchyniach pravidelne sa opakujúca činnosť. Najlepší je zemiakový, fazuľový, cuketový alebo niektorý iný? Skúste si vybrať z našich receptov.
Prívarok k fašírke
Prívarky sú najmä v zime u nás nesmierne obľúbené. Ide o druh omáčky, ktorá sa pridáva k hlavnému jedlu, aby sa zlepšil chuťový zážitok. Občas je však prívarok aj sám hlavné jedlo. Ak si k nemi pripravíte aj chutnú fašírku, dokonalé jedlo je na stole.
Prívarky vo všeobecnosti môžu byť sladké alebo slané, tekuté alebo husté, studené alebo horúce. Charakteristiky prívarkov sa môžu líšiť v závislosti od ich zloženia a použitia. Niektoré prívarky sa používajú na ochutenie alebo na doplnenie chuti hlavného jedla, zatiaľ čo iné slúžia na zmäkčenie a zjemnenie potravín.
Fašírka s prívarkom
Príkladom prívarkov sú rôzne druhy zeleninových prívarkov, často zo strukovín, alebo rôzne druhy omáčok na mäso. V niektorých prípadoch sa prívarky môžu používať aj ako samostatné jedlo, keď je len ťažko možné oddeliť či jedlo je krémová polievka, alebo prívarok.
Ale to je jedno, dôležitá je chuť. Prívarok s fašírkou je dokonalá kombinácia.