Zdravá a chutná hrachová kaša plná živín a vitamínov. Vyskúšajte recept za pár centov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.
Zdravá a chutná hrachová kaša - fotorecept kliknite
Zdravá a chutná hrachová kaša chutí úžasne. Uvarte svojej rodine skvelý hrachový prívarok, ktorý je vhodný aj pri bezlepkovej a bezlaktózovej intolerancii.
Recept za pár centov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste sa rozhodne oplatí vyskúšať. Potešíte aj svoje zdravie, aj svoju peňaženku.
Žltý hrach, nazývaný aj sušený hrach. Má dlhú trvanlivosť, je ľahko dostupný v obchodoch. Obsahuje mnoho stopových prvkov, vitamínov, bielkovín, mineralných látok. Vďaka svojmu zloženiu posilňuje náš imuntintý systém, podporuje trávenie, prospieva nášmu srdcu a cievam, detoxikuje.
Strukovinové prívarky či kaše sú v našich domácnostiach veľmi obľúbené. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka novinku, lacný recept na zdravú a chutnú hrachovú kašu. Nechajte sa inšpirovať. Prajeme vám dobrú chuť. Vyskúšajte aj naše tipy, ako využiť zemiakovú kašu.
Polievka zo žltého hrachu jednoduchá hrachová polievka so zemiakmi
Vynikajúca hrachová kaša - lacná, zdravá, chutná
- Čas prípravy: 10 minút
- Čas varenia: 20 minút
- Počet porcií: 4
Lacný recept
Zdravá a chutná hrachová kaša - ingrediencie
- 500 g hrach žltý (sušený)
- 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- na dochutenie kaše: bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, sušený majorán
- na vylepšenie kaše: 4 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky
Tip z nášho eshopu

Zdravá a chutná hrachová kaša. Foto - Nela
Zdravá a chutná hrachová kaša - postup receptu
- Sušený žltý hrach namáčame do vody na pár hodín, najlepšie cez noc. Hrach sa nielen rýchlejšie uvarí, bude aj ľahšie stráviteľný. Potom vodu zlejeme, hrach ešte prepláchneme.
- Pripravený hrach zalejeme vodou približne 5 cm nad jeho okraj. Na miernom stupni hrach varíme spolu s celým cesnakom a bobkovým listom 20 minút, podľa potreby, do mäkka.
- Keď je hrach mäkký, vyberieme bobkový list. Ponorným mixérom hrach rozmixujeme na kašu. Dochutíme podľa chuti, môžeme zriediť ešte vodou podľa hustoty kaše a prevaríme.
- Na masle alebo olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme mletú červenú papriku. Cibuľu dáme navrch hrachovej kaše, môžeme ju do kaše aj primiešať.
Tip na záver: Ku hrachovej kaši sa výborne hodí volské oko, uvarené vajce natvrdo alebo polomäklo, párky, klobása, ale aj plátok údeného či duseného mäsa.
Dobrú chuť.
[[etarget]]
Pripravili sme pre vás najlepší cuketový prívarok bez lepku