Vynikajúci bravčový špíz, pri príprave ktorého sa aj zabavíte. Recept na prípravu bravčového špízu podľa overeného receptu z kuchyne Ženy v meste.
Bravčový špíz, fotorecept - kliknite
- Čas prípravy (celkovo spolu): 100 minút
- Čas pečenia: 60 minút
- Počet porcií: 6
Na webe zenyvmeste.sk si ukážeme najtradičnejšiu kombináciu bravčového mäsa zo stehna s klobáskou, cibuľou a údenou slaninou. Azda jediná najdôležitejšia vec, na ktorú je treba dať ozaj pozor je, aby sa mäso príliš nevysušilo. Tomu zabraňuje dôkladné podliatie a alobal.
Na prípravu dobrého špízu nie je treba veľa. Stačia aj obyčajné drevenné špajdle a potom už len čokoľvek, aké máte najradšej. Či už sú to šampiňóny alebo hrubostenná paprika, cibuľka, nejaká tá klobáska a samozrejme, mäso, fantázii sa medze nekladú.
Každý si môže zvoliť, čo si bude napichovať na špajdle a ešte ho to bude aj baviť. Keď sa človek dostane do tej fázy, že bude rozmýšľať len o tom, ktorá kocka či kúsok nasleduje, je to obrovský relax. Rýchlo zabudnete na svoje každodenné povinnosti či starosti. Máme pre vás aj recept na najlepšie ražniči z bravčového mäsa na panvici podľa webu Dobrá kuchyňa
Ingrediencie na vynikajúci bravčový špíz
(6 porcií)
- 500 g bravčového mäsa zo stehna,
- 1 PL soli,
- 1 ks klobásky,
- 150 g údenej slaninky,
- 4 ks cibule
Vynikajúci bravčový špíz, overený recept. Foto - Slávka
Postup receptu na bravčový špíz
- Mäso nakrájame na rovnomerné kocky, osolíme.
- Klobásku aj cibuľu si nakrájame na kolieska, slaninu na kocky.
- Všetko postupne napichujeme na špajdle, ingrediencie špízu striedame. Pokračujeme, až kým neminieme všetky ingrediencie, alebo všetky špajdle.
- Špízy ešte pred pečením podlejeme asi 0,5 dcl vody a prvých 40 minút pečieme na 180 stupňov pod alobalom. Potom odkryjeme a dopekáme ešte 20 minút.
- Pripravte si vynikajúce špízy z bravčového mäsa aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Želáme vám dobrú chuť!