Kura na paprike bez smotany, takýto je overený postup a čaká vás vydarený výsledok. Garantujeme. Vyskúšajte overený recept s ktorým prípravu kuraťa na paprike určite zvládnete.
Kura na paprike
Asi ani neexistuje väčšia klasika ako kura na paprike, niekto to prípadne volá kura na cibuľke. Žiadna smotana, len overená kombinácia cibuľky a červenej mletej papriky, ktorá sa ideálne hodí k jemnému kuraciemu mäsku. Kuracie recepty sú obľúbené a chutné.
Špeciálne toto jedlo má rád snáď každý - od malého dieťaťa až po dospelých, ktorí si radi zaspomínajú, že také niečo im s láskou robievala ich mama.
Treba ale dbať na to, aby sa nestalo, že omáčka bude málo hustá. Prípadne, že v nej ostanú hrčky, to nikomu nechutí. Poradíme vám malý trik, aby sa niečo také nestalo.
Skúste postupovať podľa nášho fotoreceptu a kura na paprike sa vám isto vydarí. Alebo vyskúšajte kuracie rezne v cestíčku, alebo náš recept na kurací perkelt, kuracie rizoto, či ten na šampiňónový perkelt. Napríklad aj tento recept na pečené kura, alebo tento na kurací paprikáš bez smotany.
- Čas prípravy (celkovo spolu): 70 minút
- Čas tepelnej úpravy: 60 minút
- Počet porcií: 6
Ingrediencie na kura na paprike
(potrebujeme na 6 porcií)
- 6 ks kuracích stehien,
- 3 stredne veľké cibule,
- 1 KL soli,
- 2 KL mletej červenej papriky,
- 1 PL múky,
- 3 PL repkového oleja,
- ½ KL mletého čierneho korenia,
Postup receptu na prípravu kuraťa na paprike
- Začíname krájaním cibule. Smažíme ju na oleji, pridáme soľ.
- Dáme ešte mletú červenú papriku a zalejeme vodou (asi 1 dcl).
- Necháme vodu vydusiť na silnom ohni, čím sa nám vytvorí výborný paprikovo-cibuľkový základ.
- Pridáme múku, chvíľočku posmažíme a postupne zalievame vodou (asi 3 dcl) a premiešavame, aby sa nám nevytvorili hrudky.
- Vložíme kuracie stehná, pridáme ešte mleté čierne korenie a dusíme asi hodinu do zmäknutia kuracieho mäsa.
Dobrú chuť. Takýto je výsledok. Skúste aj náš recept na maďarský guláš, alebo bryndzové pirohy.