Recept na skvelé čínske opekané rezance s kuracím mäsom a vajcom. Recept ako ich pripraviť s mäsom, aj bez mäsa, alebo ako verziu pri bezlepkovej diéte.

Čínske rezance s kuracím mäsom - fotorecept kliknite

Čínske rezance. Pred nami je víkend. Opäť otázka, čo budete variť? Chcete vyskúšať niečo nové, chutné, rýchle a ľahké? Ponúkame recept na smažené cestoviny na čínsky spôsob.

Môžete si ich pripraviť s mäsom, aj bez mäsa, alebo ako verziu pri bezlepkovej diéte. Toto jedlo je plné zdravých ingrediencií, hlavne v tomto období, keď chrípka robí šarapatu.

Skúste recept z kuchyne portálu Ženy v meste a ak vám bude chutiť, napíšte do diskusie odporúčanie. 👌

Vyskúšajte aj recept na obľúbené zemiaky na kyslo

 

 

Čínske rezance - vynikajúce pražené cestoviny (4 porcie) - ingrediencie

  •     300-400 g čínske vaječné cestoviny (na jednu osobu cca 100 g)
  •     2 ks kuracie prsia (nemusíme)
  •     olivový olej
  •     pór
  •     mrkva
  •     cuketa
  •     kapusta (ľadový šalát)
  •     šampiňóny (hliva)
  •     2 plátky zázvoru
  •     2 strúčiky cesnaku
  •     2 ks vajce

na dochutenie:

  • drvená rasca, kurkuma, sušené chilly korenie, sójová omáčka, citrónová šťava, práškový cukor, suché biele víno

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Recept na čínske opekané rezance s kuracím mäsom. Foto - autorka

 

Čínske opekané rezance s kuracím mäsom - postup receptu

  1. Keď si chceme pripraviť rezance s kuracím mäsom, tak si ho pripravíme ako prvé. Umyté a osušené prsia si nakrájame na tenké rezančeky, pridáme lyžicu olivového oleja, drvenú rascu, kurkumu, trošku korenia chilly (nemusíme), sójovú omáčku. Premiešame. Najlepšie je ho nechať marinovať cez noc, aby sa mäsko napilo chuťami. Ak nemáme čas, necháme ho postáť aspoň 10 minút v chlade.
  2. Pripravíme si zeleninu (takú nakrájanú hrsť z každého druhu). Pór si nakrájame na tenké rezančeky. Mrkvu a cuketu môžeme taktiež, ale ja používam škrabku na zemiaky a urobím si tenké plátky. Huby. Ak máme šampiňóny, očistíme si ich a nakrájame na tenké plátky. Ja som použila hlivu, ktorú som si nakrájala na drobné kúsky a 10 minút povarila vo vode, scedila.
  3. Kapustu si narežeme na tenké rezance, ak ju nemáme, môžeme použiť aj ľadový šalát, ktorý si nakrájame. Ak máme radi sterelizovanú fazuľu, tak ju môžeme taktiež pridať. Prípadne aj ananás. Jednoducho, použijeme suroviny, ktoré máme a chutia nám.
  4. Čínske vaječné cestoviny (môžeme použiť aj ryžové pri bezlepkovej diéte) si zalejeme vriacou vodu, prikryjeme a necháme približne 20 minút postáť.
  5. Na panvici wok (ak nemáme použijeme klasickú panvicu) si zohrejeme 5 lyžíc olivového oleja. Pridáme na polovice rozrezaný cesnak a plátky zázvoru (nemusíme). Olivový olej pekne dochutí. Ak sme si zvolili verziu s mäsom, pridáme kuracie kúsky a rýchlo opekáme z každej strany.
  6. Opečené mäso vyberieme a dáme bokom. Pridáme pór, mrkvu, cuketu, huby, kapustu (ak použijeme ľadový šalát, tak ho pridáme ku koncu).
  7. Pomaly pražíme, podľa potreby môžeme pridať ešte olivový olej. Približne 10 minút by malo zelenine stačiť. Ochutíme sójovou omáčkou, práškovým cukrom (1 lyžica), citrónovou šťavou a bielym suchým vínom podľa chuti.
  8. Pridáme opečené mäso, fazuľu, ananás a cestoviny. Všetko spolu ešte pražíme, aby sa suroviny prehriali a chute spojili. Pridáme vajíčka a miešame do stuhnutia.

Dobrú chuť. Máme pre vás aj ázijský šalát s ryžovými rezancami a tofu.

Vyskúšajte aj recept na rýchlu večeru z cukety, z ktorej nepriberiete