Ochutnali ste už tento výborný cuketový guláš. Kuracie mäso s cuketou na spôsob gulášu. Cuketový guláš vás možno prekvapí.
Cuketový guláš s kuracím mäsom
Mojou najobľúbenejšou zeleninou je jednoznačne cuketa. Jej dokonalosť spočíva v tom, že sa dá zakomponovať hádam do všetkých receptov.
Do koláča, kaše, rizota, do polievky, môžeme ju variť, piecť či grilovať. Rastie doslova ako z vody, a voda tvorí takmer 90% jej hmotnosti. Perfektná je preto pri rôznych diétach. Keď je sezóna bohatá na túto zeleninu, určite sa zíde každý recept.
V tomto je súčasťou netradičného cuketového gulášu. Recept na guláš z cukety je jednoduchý na prípravu a výsledkom je výborná chuť cuketového gulášu na obed či večeru. Vyskúšajte aj naše nápady ako zahustiť guláš?
- Čas prípravy v min.: 25
- Čas pečenia v min.: 20
- Počet porcií: 4
Ingrediencie na prípravu cuketového gulášu
- 1 cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 2 cukety,
- 300 g sterilizovanej zeleniny - lečo,
- 1 malá lyžička sušenej majoránky,
- 1 paradajka,
- 3 ks kuracieho mäsa, napríklad kuracích pŕs,
- 1 kávová lyžička červenej mletej papriky,
- podľa chuti mletej rasce,
- podľa chuti čierneho mletého korenia,
- 1 čajová lyžička soli,
- 1 polievková lyžica oleja,
Postup receptu na guláš s cuketou
- Kuracie prsia nakrájame na kocky, rovnako aj cuketu, paradajku a cibuľu. V recepte je použité lečo, ale dá sa nahradiť čerstvou paprikou.
- Na oleji osmažíme do zlatista cibuľu a pridáme nakrájané mäso a sprudka ho opečieme. Pridáme cuketu, soľ, mleté čierne korenie a červenú papriku a zalejeme trochou vody. Vlejeme k tomu lečo, nakrájaný cesnak. Majorán podrvíme v dlani a pridáme ho nakoniec. Všetko spolu necháme dusiť približne 10 - 15 minút.
- Tento netradičný guľáš chutí znamenite. Nepotrebuje dokonca žiadnu prílohu.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na zapekanú cuketu s mletým mäsom, alebo recept na cuketový prívarok.