Francúzske zemiaky sú veľká stálica. Pochádzajú z originálne francúzskeho jedla Gratin dauphinois, ale u nás už proste zdomácneli a ťažko povedať čo by na naše recepty povedali Francúzi.
Ale myslím, že francúzske zemiaky sme už pomerne anektovali, takže nech sa tam na nás nehnevajú. :) Napokon robíme im u nás naozaj slušnú reklamu. Ale poďme k tým sľúbeným trikom, ako ich pripraviť rýchlejšie a viac chutné.
Ako francúzske zemiaky urobiť rýchlo a budú famózne chutné
- Uvarte si ich v šupke - Ale ak sa vám zdá, že príprava francúzskych zemiakov trvá akosi dlho, skúste ich pripraviť zo zemiakov uvarených v šupke. Viete ich samozrejme pripraviť aj zo surových zemiakov, ale rátať s dlhšou dobou pečenia. Záleží od druhu zemiakov, ale pri niektorých s výrazne dlhšou.
- Uvarte si ich deň vopred - Ak chcete ušetriť ešte viac času, zemiaky si uvarte deň vopred, ošúpte ich a nechajte v chlade.
- Nekrájajte ich, ale pretlačte cez koliesko na zemiakový šalát - Zemiaky sa môžu zapekať aj nakrájané na plátky, ale lepšie je ich pretlačiť cez koliesko na šalát, budú chutnejšie. Pozrite si celý podrobný recept na francúzske zemiaky - kliknite.