Recept na pizza štangle, originálne pizza štangle ako z najlepšej talianskej pizzerie. A k tomu originálny dresing na pizza štangle. Pripravte si s nami pizza tyčinky podľa overeného receptu.
Recept na pizza štangle
Niekedy sú lepšie ako samotná pizza. Čerstvé, chrumkavé, chuťovo úplne jednoduché a také lahodné. Pravé pizzové tyčinky priamo z Talianska. Ak ste práve na ne dostali chuť, nemusíte utekať do najbližšej pizzerie.
Úplne hravo si pizza štangle pripravíte aj doma. Ide to pomerne rýchlo; len treba čakať, kým cesto nakysne.
Ukážeme si podrobný postup ako si v domácich podmienkach nachystať originálne pizza štangle ako z najlepšej talianskej pizzerie. A čo pizza závin z kysnutého cesta, tu je recept. Vyskúšajte viac druhov receptov ako pripraviť smotanový dresing, recepty na cesnakový dresing, alebo si prečítajte aj článok aký je rozdiel medzi dipom a dresingom.
Pizzové tyčinky
- Čas prípravy (celkovo spolu): 80 minút
- Čas tepelnej úpravy: 25 minút
- Počet porcií: 5
Ingrediencie na pizzové štangle
(Potrebujeme na 8 porcií)
- 500 g hladkej múky,
- 1 sušené droždie,
- 1 KL cukru,
- 1 KL soli,
- 50 ml mlieka,
- 300 ml vody,
- 4 PL olivového oleja
Na dresing na pizza štangle
- kyslá smotana,
- 2 PL olivového oleja,
- strúčiky cesnaku - množstvo podľa chuti,
- soľ,
- rôzne bylinky
Postup receptu na pizza štangle
- Začneme kysnutím droždia. Sušené droždie nasypeme do vlažného mlieka, pridáme cukor.
- Keď sa droždie zaktivovalo (asi 15 min.) pridáme múku, vodu, soľ, olej.
- Dôkladne miesime.
- Necháme vykysnúť asi hodinu.
- Vykysnuté cesto presunieme na pracovnú dosku.
- Nakrájame si pravidelné pásiky a opatrne ich vygúľame na doske.
- Štangle dáme na vymastený plech a pečieme na 180 stupňov Celzia asi 25 minút do zlatista. Hneď po dopečení ich potrieme olivovým olejom vymiešaným s cesnakom a soľou.
Postup receptu na dresing na pizza štangle
- Pizzové šangle podávame so smotanovo cesnakovým dresingom, ktorý sme si pripravili vopred zmiešaním všetkých prísad.
Dobrú chuť. Recept na najlepšie langoše. Prečítajte si aj ako chutí najlepšia múka na pizzu.