Recept na pizza štangle, originálne pizza štangle ako z najlepšej talianskej pizzerie. A k tomu originálny dresing na pizza štangle. Pripravte si s nami pizza tyčinky podľa overeného receptu.

Recept na pizza štangle

Niekedy sú lepšie ako samotná pizza. Čerstvé, chrumkavé, chuťovo úplne jednoduché a také lahodné. Pravé pizzové tyčinky priamo z Talianska. Ak ste práve na ne dostali chuť, nemusíte utekať do najbližšej pizzerie.

Úplne hravo si pizza štangle pripravíte aj doma. Ide to pomerne rýchlo; len treba čakať, kým cesto nakysne. 

 Ukážeme si podrobný postup ako si v domácich podmienkach nachystať originálne pizza štangle ako z najlepšej talianskej pizzerie. A čo pizza závin z kysnutého cesta, tu je recept. Vyskúšajte viac druhov receptov ako pripraviť smotanový dresing, recepty na cesnakový dresing, alebo si prečítajte aj článok aký je rozdiel medzi dipom a dresingom.

Pizzové tyčinky

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 80 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 25 minút
  • Počet porcií: 5

Ingrediencie na pizzové štangle

(Potrebujeme na 8 porcií)

  • 500 g hladkej múky,
  • 1 sušené droždie,
  • 1 KL cukru,
  • 1 KL soli,
  • 50 ml mlieka,
  • 300 ml vody,
  • 4 PL olivového oleja

Na dresing na pizza štangle

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu na pizza štangle

  1. Začneme kysnutím droždia. Sušené droždie nasypeme do vlažného mlieka, pridáme cukor.


     
  2. Keď sa droždie zaktivovalo (asi 15 min.) pridáme múku, vodu, soľ, olej.


     
  3. Dôkladne miesime.


     
  4. Necháme vykysnúť asi hodinu.


     
  5. Vykysnuté cesto presunieme na pracovnú dosku.


     
  6. Nakrájame si pravidelné pásiky a opatrne ich vygúľame na doske.


     
  7. Štangle dáme na vymastený plech a pečieme na 180 stupňov Celzia asi 25 minút do zlatista. Hneď po dopečení ich potrieme olivovým olejom vymiešaným s cesnakom a soľou.

Postup receptu na dresing na pizza štangle

  • Pizzové šangle podávame so smotanovo cesnakovým dresingom, ktorý sme si pripravili vopred zmiešaním všetkých prísad.

Dobrú chuť. Recept na najlepšie langoše. Prečítajte si aj ako chutí najlepšia múka na pizzu.