Najlepšie drapáky, recept ako pripraviť zemiakové drapáky z kuchyne portálu Ženy v meste. Skvelé sú najmä, keď sú čerstvé.
Drapáky, ako pripraviť zemiakové drapáky - fotorecept kliknite
Máte doma veľa zemiakov a neviete čo s nimi? Ak máte trošku času, určite si vyskúšajte upiecť vynikajúce zemiakové drapáky. Iba pár ingrediencií stačí k fajnej voňavej lahôdke.
Zemiakové drapáky sa výborne hodia ku kyslým polievkam, ja si ich však rada dám i samotné, len tak… obzvlášť, keď sú čerstvo upečené.
Vyskúšajte skvelý recept na chrumkavú haruľu - kliknite
Najlepšie zemiakové drapáky - ingrediencie
(pre 5 i viac hladných krkov)
- 1 kg zemiakov
- Cca 350 gramov hladkej múky (podľa toho, koľko múky naberú zemiaky)
- 1 čajová lyžička soli
- 1 vajce
- ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 dl slnečnicového oleja
- 6 strúčikov cesnaku
- papier na pečenie
Najlepšie drapáky, RECEPT ako pripraviť zemiakové drapáky. Foto - Jaja
Najlepšie zemiakové drapáky - postup receptu
- Zemiaky uvaríme vo vode.
- Pripravíme si zmes na potieranie cesta - olej zmiešaný s cesnakom.
- Vychladnuté a ošúpané zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme soľ, korenie, vajce a múku (množstvo múky je v recepte iba približné, závisí od toho, koľko jej zemiaky zoberú). Z ingrediencií vypracujeme hladké nelepivé cesto.
- Z cesta ušúľame širší valec o priemere cca 5 centimetrov. Ten nakrájame na približne 2 centimetre hrubé časti.
- Každý kúsok rozvaľkáme do približne obdĺžnikového tvaru, potrieme cesnakovým olejom a zrolujeme. Takúto rolku ešte stočíme do formy slimáka.
- Takto pripravené drapáky poukladáme na plech na papier na pečenie a dáme piecť do vopred predhriatej rúry na 200 stupňoch kým pekne nezružovejú (približne 30-40 minút).
- Hotovo! Hneď ako drapáky trošku vychladnú, sú pripravené na konzumáciu.
Dobrú chuť! 😍
Vybrali sme pre vás aj recept na fantastické domáce langoše - kliknite