Úžasné syrové muffiny s medvedím cesnakom, recept originál. Syrové muffiny s medvedím cesnakom chutia úžasne. Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila ďalšiu skvelú novinku.
Syrové muffiny s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak ešte na niektorých miestach stále rastie. Urobte si prechádzku a nazbierajte tie zázračné zelené listy plné zdravia. Doprajte svojmu telu elixír vitamínov a živín.
Syrové muffiny s medvedím cesnakom chutia úžasne. Ani cez sviatky sme nezaháľali a pripravujeme pre vás skvelé a zaujímavé dobroty.
Syrové muffiny s medvedím cesnakom a špaldovou múkou chutia fantasticky. Vyskúšajte ďalší osvedčený recept kuchyne portálu Ženy v meste. Oplatí sa vyskúšať aj recept na výbornú krémovú polievku z medvedieho cesnaku
Syrové muffiny s medvedím cesnakom, úžasné a šťavnaté
- Čas prípravy: 10 minút
- Čas pečenia: 15 minút
- Počet kusov: 12
Syrové muffiny s medvedím cesnakom - ingrediencie
hrnček 250 ml
- 1 hrnček špaldová hladká múka (hladká múka)
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 2 ks vajce
- 1 hrnček mlieka
- 1/4 oleja
- 1 veľká hrsť strúhaného syra (mozzarella, eidam, gouda)
- 1 veľká hrsť čerstvého medvedieho cesnaku
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie a vegeta bez soli (nemusia byť)
Tip z nášho eshopu
Syrové muffiny s medvedím cesnakom, úžasné. Foto - Nela
Syrové muffiny s medvedím cesnakom - postup receptu
- V jednej miske si vymiešame múku s práškom do pečiva. V druhej nádobe vyšľaháme mlieko s vajciami a olejom. Vaječnú zmes pridáme k múke a vareškou spojíme.
- K cestu ďalej pridáme obľúbený nastrúhaný syr. Ak chceme menej kalórii, zvoľme mozzarellu. Čerstvý medvedí cesnak umyjeme a nakrájame, primiešame k cestu. Dochutíme.
- Formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami. Cestom ich plníme do 3/4. Vyskúšala som 200 ml hrnček, muffinky sú menšie, 250 ml hrnček je ideálny, muffiny budú väčšie.
- Syrové muffiny s medvedím cesnakom pečieme pri teplote 180 oC 15 - 20 minút podľa potreby. Mali by mať červenkastú farbu. Necháme trošku vychladiť a môžeme papať.
Tip na záver: Ak medvedí cesnak nemáte, skúste ho zameniť za iné obľúbené čerstvé bylinky. Petržlenovou vňaťou, bazalkou, pažítkou, ale aj nakrájaným pórom určite nič nepokazíte. Dobrú chuť.
[[etarget]]
Inšpirujte sa aj receptom na skvelé fašírky s medvedím cesnakom pečené v rúre