Výborné pyré z Hokkaido tekvice ste už vyskúšali? Inšpirujte sa receptom na skvelú prílohu z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.
Pyré z Hokkaido tekvice - fotorecept kliknite
Tekvica Hokkaido má nielen nádhernú farbu, ale má mnoho výživných látok a vitamínov. V poslednej dobe je u nás veľmi obľúbená pre jej nezameniteľnú chuť. Tekvica na mnoho spôsobov.
Recept na skvelú a zdravú prílohu? Tak potom výborné pyré z Hokkaido tekvice podľa receptu kuchyne portálu Ženy v meste.
Pravá hokkaido polievka
Najlepšia hokkaido polievka
Tekvica hokkaido recepty
Pečená tekvica hokkaido
Hokkaido ako priloha
Hokkaido polievka so zázvorom
Top recept pravá Hokkaido polievka - originálna chuť
Výborné pyré z Hokkaida
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 3-4
Fantastické pyré z Hokkaido tekvice - ingrediencie
- 1 ks tekvica Hokkaido strednej veľkosti
- olivový olej
- 3 strúčiky cesnaku (nemusia byť - podľa chuti)
- na zjemnenie pyré: kúsok masla (cca 50 g)
- na zriedenie pyré: horúci vývar alebo šľahačková smotana, prípadne mlieko (množstvo podľa potreby)
Výborné pyré z Hokkaido tekvice. Foto - Nela
Fantastické lahodné pyré z Hokkaida - postup receptu
- Tekvicu umyjeme, rozpolíme a odstránime striedku s jadierkami. Tekvicu Hokkaido nelúpeme. Šupka je tvrdá, potrebujeme ostrý nôž, ale tepelnou úpravou zmäkne. Práve šupka je najvýživnejšia. Tekvicu krájame na mesiačiky alebo kocky.
- K príprave pyré si môžeme tekvicu upiecť v rúre pri teplote 200 oC cca 20 minút (tekvicu potrieme olivovým olejom s roztlačeným cesnakom - výborný proti bacilom), alebo tekvicu podusíme s pridaním vody (cca 2 poháre) do mäkka.
- Ak budeme mať veľa tekutiny, dáme ju nabok na zriedenie pyré. Zmäknutú tekvicu rozmixujeme na kašu, do ktorej pridáme maslo, na zriedenie použijeme vývar. Ak chceme pyré krémovejšie a lahodné, pyré zriedime šľahačkovou smotanou.
- Lahodné pyré z Hokkaido tekvice dochutíme soľou, mletým čiernym korením (nemusíme), citrónovou šťavou. Dôležité je vyvážiť tú správnu chuť. Tekutinu (vývar alebo smotanu) pridávame podľa potreby, záleží, aké pyré obľubujeme.
Tip na záver: Výborné pyré z Hokkaido tekvice sa hodí nielen k dusenému alebo grilovanému mäsu, fantasticky ladí aj s pečenou rybou. Keď milujete rezne (kto z nás nie?), táto príloha je skvelou zdravou voľbou. Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na výborný tekvicový koláč, ktorý si zamilujete