Z maďarských halušiek sa určite stane obľúbená príloha. Pripraviť si maďarské halušky podľa nášho originálneho receptu, nie je to nič zložité.
Maďarské halušky
Ryža alebo zemiaky, prípadne knedľa. Všetko klasické prílohy, ktoré sa podávajú k mäsu so šťavou. O niečo tradičnejšie už sú halušky, ktoré sú prvou voľbou najmä v maďarskej kuchyni.
Naši južní susedia ich s obľubou podávajú najmä k paprikášu či perkeltu. Má to svoju logiku, keďže maďarské halušky, ak sa podaria spraviť drobnejšie, krásne pojmú omáčku z mäsa. Vďaka neutrálnej chuti výborne ladia s akýmkoľvek druhom mäsa, či už bravčovým, hovädzím, ale aj kuracím mäsom.
No rovnako tak dobre chutia s kyslou kapustou a slaninou na spôsob strapačiek alebo s bryndzou a slaninkou. Stačí si vybrať, na čo práve máte chuť. Netreba sa báť, príprava maďarských halušiek nie je nič zložité. Ak budete postupovať podľa nášho originálneho fotoreceptu, isto sa vám podaria. Tu je aj recept na halušky bez zemiakov.
- Čas prípravy (celkovo spolu): 30 minút
- Čas tepelnej úpravy: 10 minút
- Počet porcií: 6
Ingrediencie na maďarské halušky
(Potrebujeme na 6 porcií)
- 500 g výberovej polohrubej múky,
- 3 dcl vlažnej vody,
- 1 vajce,
- 1 kávová lyžička soli,
Postup receptu na prípravu maďarských halušiek
- Preosejeme si múku a pridáme soľ.
- Pridáme vajíčko aj vodu a dôkladne premiešame.
- Cesto musí byť mierne lepkavé a ťahavé. Drobné hrudky môžu zostať, varením sa rozpustia.
- Necháme zovrieť vodu v hrnci a cez formu s menšími očkami spúšťame do vody drobné halušky.
- Počkáme, kým vyjdú na povrch. Povaríme asi dve minúty. Postup opakujeme, kým neminieme všetko cesto.
Dobrú chuť, maďarské halušky sú výborná príloha. Skúste aj náš recept na maslové halušky k perkeltu. A tu je odpoveď na otázku aká múka na halušky. Alebo náš recept na halušky ako príloha.