Najlepšie zelerové hranolky. Vyskúšajte jednoduchý fit recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Vynikajúce hranolky zo zeleru, od ktorých zaručene nepriberiete. Varte s nami zdravo a chutne. Dobrú chuť vám želáme.
Zelerové hranolky
Fantastické recepty na zeleninové prílohy. Zdravé prílohy so značkou Ženy v meste z cukety, tekvice hokkaido, zeleného hrášku a cvikly. Dnes prinášame novinku, najlepšie hranolky zo zeleru pečené v rúre.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov zo zeleniny. Nech sa páči, inšpirujte sa najlepšie recepty zo zeleniny, ako pripraviť skvelé zeleninové jedlá
Zeler - vitamínová bomba
- Zeler má prenikavú vônu a chuť. Pre niektorých je nevhodný kvôli alergénom. Keď si ho môžeme dovoliť, najvyšší čas ho zaradiť do svojho jedálnička, pretože obsahuje množstvo výživných látok.
- Z vitamínov je to vitamín A, B1, B2, C, K, E. Zeler obsahuje aj kyselinu listovú, draslík, horčík, chróm, sodík, vápnik, železo, zinok, jód a éterické oleje. Ešte bonus na záver? Konzumáciou zeleru vyženieme aj nudu z postele. A rovnako máme overený recept ako sa pripravuje pečená zelenina.
Vyskúšajte aj úžasný zelerový šalát, fit recept pre celú rodinu
Fantastické zelerové hranolky - chutné a veľmi zdravé
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 2-3
Zelerové hranolky pečené v rúre - ingrediencie
- 1 ks veľký zeler (ako malá lopta)
- na zálievku: olivový olej (podľa potreby, je dôležité, aby boli zelerové hranolky obalené), soľ, mleté čierne korenie, kurkuma (fantastická na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), mletá červená paprika, drvená rasca, chilli korenie (ak obľubujeme pálivé)
Najlepšie zelerové hranolky. Foto - Nela
Zdravé zelerové hranolky pečené v rúre - postup receptu
- Väčší zeler očístíme, dôkladne umyjeme a osušíme.
- Takto pripravený zeler si nakrájame na tenšie plátky.
- Jednotlivé plátky zeleru krájame na väčšie hranolky.
- Pripravíme zálievku z olivového oleja, ale aj korenia.
- K zálievke pridáme aj pripravené zelerové hranolky.
- Zelerové hranolky premiešame, aby sa dobre obalili.
- Plech vystelieme papierom na pečenie, uložíme zeler.
- Pečieme pri teplote 190 oC cca 30 minút, dozlatista.
Tip na záver: Ak si chceme zelerové hranolky vylepšiť, dodať im na chuti, pred pečením ich stačí posypať najemno nastrúhaným parmezánom. Dokonalé prepojenie, úspech zaručený. Prekvapte svoju mužskú polovičku.
Dobrú zelerovú chuť.
Inšpirujte sa vynikajúci zelerový šalát ako afrodiziakum