Fantastická pečená cvikla s cesnakom. Veľmi chutná, pritom úplne jednoduchá. Prípravu zvládne aj každý začiatočník. Zdravý a lacný recept kuchyne portálu Ženy v meste určite vyskúšajte. Potešíte nielen svoje zdavie, ale aj chutové poháriky.

Fantastická pečená cvikla s cesnakom - fotorecept kliknite

Cvikla je bomba pre naše zdravie, omladzuje a chráni. Je bohatá na vitamíny B, vitamín C a E, obsahuje veľké množstvo mineralných látok. Všetko čo by ste mali vedieť si prečítajte v našom zaujímavom blogu cvikla, vitamíny, živiny, účinky, ale aj skvelé recepty - kliknite

Určite vyskúšajte zdravý recept na vynikajúcu pečenú cviklu s cesnakom. Chutí fantasticky nielen samostatne, je aj výbornou prílohou k mäsovým a zeleninovým pokrmom. Pochutí si celá rodina. Dobrú chuť so značkou Ženy v meste.

Vybrali sme iba pre vás fantastický lahodný cviklový šalát s pórom a vajíčkom

 

Fantastická pečená cvikla s cesnakom - zdravá, chutná, jednoduchá

  • Čas pečenia cvikly: 40-50 minút
  • Čas prípravy: 10 minút 
  • Počet porcií: 4

 Najlepšia pečená cvikla s cesnakom - ingrediencie

  • 8 ks cvikla strednej veľkosti
  • 6 polievkových lyžíc olivového leja
  • 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, šťava z jedného citróna (podľa chuti)

 

 

Fantastická pečená cvikla s cesnakom. Foto - Nela

 

Najlepšia pečená cvikla s cesnakom - postup receptu 

  1. Surovú cviklu ošúpeme, nakrájame na menšie mesiačiky. Cviklu môžeme nakrájať aj na plátky.
  2. Väčší alobal si rozprestrieme na pekáč, pridáme pripravenú cviklu a očistený nakrájaný cesnak.
  3. Cviklu osolíme a okoreníme, pridáme aj citrónovú šťavu a olivový olej. Alobal dobre uzavrieme. 
  4. Ak tak urobíme, šťava nevytečie. Cviklu pečieme pri teplote 180 oC približne 40 minút do mäkka.

Tip na záver: Milujete cviklu? Keď si budete piecť našu cviklu s cesnakom, pridajte do pekáča po krajoch aj zopár kusov cvikly samostatne zabalenej do alobalu. Upečiete si nielen výbornú pochúťku s cesnakom, budete mať aj cviklu pripravenú na rôzne skvelé šaláty. Ušetríte nielen energie, ale aj ďalší čas tepelnej úpravy. 

Dobrú cviklovú chuť.

 

 

Inšpirujte sa najjednoduchší cviklový šalát, recept za pár centov