Fantastická pečená cvikla s cesnakom. Veľmi chutná, pritom úplne jednoduchá. Prípravu zvládne aj každý začiatočník. Zdravý a lacný recept kuchyne portálu Ženy v meste určite vyskúšajte. Potešíte nielen svoje zdavie, ale aj chutové poháriky.
Fantastická pečená cvikla s cesnakom - fotorecept kliknite
Cvikla je bomba pre naše zdravie, omladzuje a chráni. Je bohatá na vitamíny B, vitamín C a E, obsahuje veľké množstvo mineralných látok. Všetko čo by ste mali vedieť si prečítajte v našom zaujímavom blogu cvikla, vitamíny, živiny, účinky, ale aj skvelé recepty - kliknite
Určite vyskúšajte zdravý recept na vynikajúcu pečenú cviklu s cesnakom. Chutí fantasticky nielen samostatne, je aj výbornou prílohou k mäsovým a zeleninovým pokrmom. Pochutí si celá rodina. Dobrú chuť so značkou Ženy v meste.
Vybrali sme iba pre vás fantastický lahodný cviklový šalát s pórom a vajíčkom
Fantastická pečená cvikla s cesnakom - zdravá, chutná, jednoduchá
- Čas pečenia cvikly: 40-50 minút
- Čas prípravy: 10 minút
- Počet porcií: 4
Najlepšia pečená cvikla s cesnakom - ingrediencie
- 8 ks cvikla strednej veľkosti
- 6 polievkových lyžíc olivového leja
- 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, šťava z jedného citróna (podľa chuti)
Fantastická pečená cvikla s cesnakom. Foto - Nela
Najlepšia pečená cvikla s cesnakom - postup receptu
- Surovú cviklu ošúpeme, nakrájame na menšie mesiačiky. Cviklu môžeme nakrájať aj na plátky.
- Väčší alobal si rozprestrieme na pekáč, pridáme pripravenú cviklu a očistený nakrájaný cesnak.
- Cviklu osolíme a okoreníme, pridáme aj citrónovú šťavu a olivový olej. Alobal dobre uzavrieme.
- Ak tak urobíme, šťava nevytečie. Cviklu pečieme pri teplote 180 oC približne 40 minút do mäkka.
Tip na záver: Milujete cviklu? Keď si budete piecť našu cviklu s cesnakom, pridajte do pekáča po krajoch aj zopár kusov cvikly samostatne zabalenej do alobalu. Upečiete si nielen výbornú pochúťku s cesnakom, budete mať aj cviklu pripravenú na rôzne skvelé šaláty. Ušetríte nielen energie, ale aj ďalší čas tepelnej úpravy.
Dobrú cviklovú chuť.
Inšpirujte sa najjednoduchší cviklový šalát, recept za pár centov