Skvelý bravčový guláš s cestovinou, recept aj pre znalcov. Vyskúšajte si uvariť guláš podľa tohto nášho receptu. Očarí aj gulášových znalcov.

Bravčový guláš s cestovinou - fotorecept kliknite

Mala som obrovskú chuť na guláš. Ale nie taký ťažký, zimný. V obchode mali akciu na bravčové gulášové kocky a tak som ju využila.

Nechcela som však klasický guláš. Ešte nie je tá pravá zima, keď vám dobre padne po premrznutí vonku. A tak vzniklo niečo, za čo som dostala pochvalu aj od maďarského priateľa našej dcéry. A ten sa teda ako Maďar v gulášoch vyzná. A vôbec som sa pri varení nenarobila. 🇭🇺

Vybrali sme pre vás aj recept na výborný segedínsky guláš z pliecka: Osvedčený RECEPT

 

 

Bravčový guláš s cestovinou - Ingrediencie

  • 100% kokosový tuk bez príchute
  • cca 1kg bravčového mäsa
  • 500g cibule
  • mletá červená paprika
  • 4PL rajčinového pretlaku, chilli paprička
  • 1 KL domáca mletá papriková solená zmes
  • 1 kocka zeleninového bujónu
  • múka na zahustenie, soľ

 

 

Bravčový guláš s cestovinou. Foto - Lucia Tomečková

 

Bravčový guláš s cestovinou - recept a postup

  1. Na kokosovom tuku som opražila nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridala mäso nakrájané na malé kocky aj s „tučnými odrezkami.“ Guláš musí mať predsa aspoň trochu tuku.
  2. Mäso som jemne opiekla a pridala mletú červenú papriku. Podliala vodou a dusila do zmäknutia. Občas som vodu doliala, aby mäso neprihorelo a tiež som chcela mať dostatok šťavy aj na tanieri.
  3. Asi v strede dusenia, keď bolo mäso polomäkké, som pridala chilly papričku, domácu mletú paprikovú soľnú zmes a kocku bujónu. Až do zmäknutia som mäso pri dusení občas premiešala.
  4. Keď bolo mäso mäkké, pridala som rajčinový pretlak a trochu poprášila múkou. Ak bolo nutné, podliala som vodou a dovarila až do zahustenia.

Rada na záver

Doma sme mali iba hranolky alebo cestoviny. Tak som urobila oboje. Nikto zo 4 stravníkov sa nevedel rozhodnúť, s ktorou prílohou bol Bratislavský guláš lepší. Ani náš hosť z Maďarska.  

Dobrú chuť. 🇭🇺

Prečítajte si aj recept na výborný hlivový perkelt, osvedčený RECEPT