Skvelý bravčový guláš s cestovinou, recept aj pre znalcov. Vyskúšajte si uvariť guláš podľa tohto nášho receptu. Očarí aj gulášových znalcov.
Bravčový guláš s cestovinou - fotorecept kliknite
Mala som obrovskú chuť na guláš. Ale nie taký ťažký, zimný. V obchode mali akciu na bravčové gulášové kocky a tak som ju využila.
Nechcela som však klasický guláš. Ešte nie je tá pravá zima, keď vám dobre padne po premrznutí vonku. A tak vzniklo niečo, za čo som dostala pochvalu aj od maďarského priateľa našej dcéry. A ten sa teda ako Maďar v gulášoch vyzná. A vôbec som sa pri varení nenarobila. 🇭🇺
Vybrali sme pre vás aj recept na výborný segedínsky guláš z pliecka: Osvedčený RECEPT
Top recept
Bravčový guláš s cestovinou - Ingrediencie
- 100% kokosový tuk bez príchute
- cca 1kg bravčového mäsa
- 500g cibule
- mletá červená paprika
- 4PL rajčinového pretlaku, chilli paprička
- 1 KL domáca mletá papriková solená zmes
- 1 kocka zeleninového bujónu
- múka na zahustenie, soľ
Bravčový guláš s cestovinou. Foto - Lucia Tomečková
Bravčový guláš s cestovinou - recept a postup
- Na kokosovom tuku som opražila nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridala mäso nakrájané na malé kocky aj s „tučnými odrezkami.“ Guláš musí mať predsa aspoň trochu tuku.
- Mäso som jemne opiekla a pridala mletú červenú papriku. Podliala vodou a dusila do zmäknutia. Občas som vodu doliala, aby mäso neprihorelo a tiež som chcela mať dostatok šťavy aj na tanieri.
- Asi v strede dusenia, keď bolo mäso polomäkké, som pridala chilly papričku, domácu mletú paprikovú soľnú zmes a kocku bujónu. Až do zmäknutia som mäso pri dusení občas premiešala.
- Keď bolo mäso mäkké, pridala som rajčinový pretlak a trochu poprášila múkou. Ak bolo nutné, podliala som vodou a dovarila až do zahustenia.
Rada na záver
Doma sme mali iba hranolky alebo cestoviny. Tak som urobila oboje. Nikto zo 4 stravníkov sa nevedel rozhodnúť, s ktorou prílohou bol Bratislavský guláš lepší. Ani náš hosť z Maďarska.
Dobrú chuť. 🇭🇺
Prečítajte si aj recept na výborný hlivový perkelt, osvedčený RECEPT