Máme overený recept na tatarku. Návod ako si vyrobiť tatarskú omáčku a už nikdy nebudete obľúbenú tatarku kupovať. Domáca tatarka je najlepšia, nijaké prekvapenie.

Tatarka

Skvelý recept na domácu tatársku omáčku, nebudete ju už robiť ináč. Človek by ani nečakal, že sa recepty na domácu tatársku omáčku budú tak veľmi líšiť.

Jedna domáca tatarka sa pripravuje zo žĺtka, iná z varených vajec, tretia je s olejom či bez neho, iná zase bez vajec, inokedy z jogurtu, potom zase z kyslej smotany.

V jednom recepte je všetko rovnakej teploty, olej treba pridávať pomaly, mixovať mixérom alebo naopak zásadne miešať ručne. A teraz si vyberte

Pre mňa je to jednoduché, pretože som si recept a postup na tú najlepšiu tatársku už vybrala. Vyskúšajte ho tiež! A k nemu máme pre vás aj recepty čo na obed.

 

Ako vyrobiť domácu tatarku z majonézy.

  • Čas prípravy v minútach: 10
  • Počet porcií: 4

 

Ingrediencie na prípravu domácej tatarky

  • 1 cibuľa,
  • 2 stredne veľké kyslé uhorky,
  • 1 kávová lyžička horčice,
  • 1 surové vajce,
  • Podľa chuti - čierne korenie mleté,
  • Podľa chuti - soľ,
  • 2 dcl - oleja,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu na domácu tatársku omáčku

  1. Základom tejto domácej tatarky je majonéza, ktorú urobíme z 5 základných ingrediencií - zmiešame vajce s lyžičkou horčice, pridáme mleté čierne korenie, soľ. Mixérom mixujeme a pomaly (takmer po kvapkách) pridávame olej (množstvo oleja prispôsobíme želanej hustote).


     
  2. Do majonézy pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, uhorky a na zriedenie použijeme uhorkovú šťavu. Ručne premiešame a necháme vychladiť.


     
  3. Ak si omáčku doladíte presne podľa svojej chuti, zamilujete si ju. Dokonale sa hodí ku vereným zemiakom, a nepotrebujete nič iné. 

Dobrú chuť. Vychutnajte si domácu tatarku. Nebojte sa si k nim pripraviť batátové hranolky. Máme pre vás aj recept ako pripraviť tzatziki.