Rýchla zapekaná cuketa so syrom – jednoduchý recept

Najlepšia zapekaná cuketa s mozzarellou je fantastická, určite si ju zamilujete. Inšpirujte sa ako si pripraviť zapekanú cuketu podľa jednoduchého receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.

Zapekaná cuketa s mozzarellou

Sezóna úžasnej zeleniny menom cuketa je tu. Cuketa na mnoho spôsobov a mnoho receptov, ako si ju pripraviť. Je skvelá, lebo má jemnú nerušivú chuť a čo je hlavne pre nás ženy dôležité, od cukety sa nepriberá.

Nechajte si chutiť podľa nášho skvelého receptu ako si pripraviť túto domácu zeleninu, ktorej pôvod siaha do Talianska

Ingrediencie

  • 2 menšie cukety
  • 1/2 šálky syra (eidam, mozzarella, parmezán)
  • na dochutenie: 2 PL olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, grilovacie korenie alebo  vegeta bez soli (nemusí byť), sušené bylinky
  • papier na pečenie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na zapekanú cuketu so syrom

  1. Cukety umyjeme a nakrájame na kolieska hrubé 1-1,5 cm. Ak majú jadierka, vydlabeme ich lyžicou.
    Pripravíme si cuketu
  2. Cesnak očistíme a roztlačíme. Pridáme ho k olivovému oleju, dochutíme korením a premiešame. Cuketu rozložíme na plech vystlaný pečiacim papierom, potrieme ju ochuteným olejom.
    Cuketu dáme piecť
  3. Cuketu (zatiaľ bez syra) pečieme pri teplote 200°C 5 minút. Potom plech s predpečenou cuketou vyberieme, posypeme ju obľúbeným nastrúhaným syrom a dopečieme do zlatista cca 10 minút, podľa potreby.
    Zapekaná cuketa

Tip na záver: Našu fantastickú zapekanú cuketu so syrom môžete podávať nielen ako hlavné jedlo, napr. so zemiakmi, zeleninovým šalátom, ale, hodí sa aj ako chutná príloha k dusenej rybe, grilovanému alebo pečenému mäsu. Chutí úžasne aj sama, bez všetkého. Isto si tento recept obľúbite.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj cuketu podľa receptu na rýchlu večeru, z ktorej nepriberiete

Ďalšie recepty z cukety