Výborné vykostené kuracie stehná s cuketou. Overený recept z kuracieho mäsa a cukety so značkou Ženy v meste. Mäsko je šťavnaté a chutné, prípravu zvládne aj každý začiatočník. Dobrú chuť vám želáme.
Vykostené kuracie stehná s cuketou - fotorecept kliknite
Na prípravu nášho receptu vám postačí iba 40 minút. Fantastické vykostené kuracie stehná s cuketou z dielne kuchyne portálu Ženy v meste určite vyskúšajte.
Recept je bez lepku, nemusíte variť oddelene. Pochutí si celá rodina.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má čoraz viac čitateľov. Sme veľmi vďační, že varíte podľa našich receptov. Najdôležitejšie pre nás je, aby sa recepty podarili a chutilo vám všetkým. Ďakujeme.
V ponuke máme mnoho skvelých receptov z kuracieho mäsa, nech sa páči, inšpirujte sa najlepšie recepty z kuracieho mäsa, dusené, pečené, s omáčkami - kliknite
Inšpirujte sa vynikajúce kuracie stehná pečené v rúre
Výborné vykostené kuracie stehná s cuketou, šťavnaté a chutné
- Čas prípravy: 40 minút
- Počet porcíí: 4-5
Obľúbený recept
Fantastické vykostené kuracie stehná s cuketou - ingrediencie
- 500 g vykostené kuracie stehná
- 1 polievková lyžica olivového oleja (oleja) na marinovanie mäsa
- 2 polievkové lyžice masla (oleja)
- 1 ks cibuľa strednej veľkosti
- na dochutenie: mletá červená paprika, soľ, sušený cesnak, celá (drvená) rasca, mleté čierne korenie, trošku mletej kurkumy, chilli korenie - podľa obľuby
- na zahustenie (bez lepku): malá lyžička Solamylu rozmiešaná vo vode
Výborné vykostené kuracie stehná s cuketou. Foto - Nela
Fantastické vykostené kuracie stehná s cuketou - postup receptu
- Vykostené kuracie stehná umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky, môžeme aj na malé rezančeky. Pridáme lyžicu olivového oleja, okoreníme obľúbeným korením, premiešame.
- Na kvalitnejšiu väčšiu panvicu pridáme dve lyžice masla (oleja) a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Orestovanú cibuľu zasypeme mletou červenou paprikou a premiešame.
- K orestovanej cibuli pridáme kuracie kúsky (ja som ešte primiešala aj mletú kurkumu, ktorá pôsobí protizápalovo, je úžasná aj na kĺby) a kuracie mäso restujeme, aby sa zatiahlo. Bude bledé.
- Potom mäso prikryjeme pokrievkou a vykostené kuracie stehná dusíme na miernom stupni cca 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu. Ak mäso pustí vlastnú šťavu, omáčka tak získa na chuti.
- Mäso necháme dusiť, medzitým si cuketu umyjeme, osušíme a aj so šupkou nastrúhame škrabkou na zemiaky na tenké plátky. Cuketu môžeme aj nakrájať na kocky, nastrúhať na strúhadle.
- Cuketu pridáme ku mäsu, zalejeme horúcou vodou po povrch kuracieho mäsa a cukety. Panvicu opäť prikryjeme, dusíme podľa potreby domäkka. Menšie kúsky cukety pridávame až neskôr.
- Ak je potrebné, k mäsu pridáme ešte horúcu vodu, podľa potreby aj dochutíme. Keď nechceme omáčku prírodnú, obľubujeme hustejšie, pridáme Solamyl rozmiešaný vo vode, ešte prevaríme.
Tip na záver: Ak okorenené kúsky kuracieho mäsa uložíme do chladu na jednu hodinu, najlepšie cez noc, mäsko získa na fantastickej chuti, skôr sa udusí. Ušetríme si aj čas pri samotnej príprave výborných vykostených kuracích stehien s cuketou.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept pravá živánska pochúťka z vykostených kuracích stehien