Fantastické bravčové soté so zeleninou. Jednoduchý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste chutí úžasne. Dobrú chuť vám želáme.
Neviete čo jednoduché a zdravé uvariť na obed? Nechcete stráviť v kuchyni veľa času? Nech sa páči. Ponúkame vám skvelý tip. Výborný obed či večera pre celú rodinu, najlepšie soté z bravčového karé so zeleninou.
Vynikajúce bravčové soté so zeleninou - fotorecept kliknite
Ako prílohu môžete zvoliť napríklad aj slovenskú ryžu, recept nájdete nižšie. Výbornou voľbou je aj klasická ryža, cestoviny, zemiaková kaša či zemiaky pečené. Stačí si iba vybrať.
Bravčové karé je veľmi obľúbené, pretože mäso je chutné a diétne. Pripravte si s nami vynikajúce bravčové soté so zeleninou. Varte s nami jednoducho a chutne. Varte so značkou Ženy v meste.
Bravčové soté nie je potrebné zahusťovať, ak obľubujete omáčky prírodné. Na zahustenie však postačí malá lyžička Solamylu rozmiešaná v troške vody. Takto pripravené soté z bravčového karé je vhodné aj pri intolerancii na lepok.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov z bravčového mäsa. Nech sa vám páči, inšpirujte sa najlepšie bravčové mäso, recepty ako pripraviť vynikajúce jedlá z bravčového mäsa
Vyskúšajte aj recept na fantastickú minútku z bravčového karé
Najlepšie bravčové soté so zeleninou - jednoduché, chutné a fit
- Čas prípravy: 40 minút
- Počet porcií: 4
Fantastické bravčové soté so zeleninou - ingrediencie
na jednu porciu rátame cca 150 g mäsa
- 600 g bravčové karé
- 2 polievkové lyžice olivového oleja (oleja)
- 1 ks väčšia cibuľa
- podľa chuti - mrkva, petržlen, cuketa, kaleráb (potrebujeme dve plné hrste nastrúhanej zeleniny)
- na dochutenie:1 polievková lyžica mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) - podľa chuti
- na zahustenie: malá lyžička Solamylu rozmiešaná v malom množstve vody
Vynikajúce bravčové soté so zeleninou. Foto - Nela
Fantastické bravčové soté so zeleninou - postup receptu
- Bravčové karé umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky. Mäso okoreníme, môžeme ho jemne rozklepať aj s korením. Mäsko nakrájame na rezance.
- Mäso môžeme nakrájať, a tak ho okoreniť, premiešať. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame.
- Hneď pridáme bravčové rezance. Za stáleho miešania restujeme, pokiaľ sa mäsko nezatiahne, zbledne. Mäso sa uzavrie, vo vnútri ostane šťavnaté.
- Potom mäso prikryjeme a dusíme cca 5 minút, aby pustilo aj vlastnú šťavu, tiež to dodá na konečnej chuti. Počas dusenia mäsa pripravíme zeleninu.
- Zeleninu očistíme, umyjeme a nastrúhame. Výber zeleniny je na nás, potrebujeme dve plné hrste. Zeleninu pridáme k polomäkkému mäsu a dusíme.
- Mäso podlievame podľa potreby horúcou vodou, dusíme do mäkka. Soté môžeme zahustiť aj Solamylom rozmiešaným vo vode, prípadne aj dochutiť.
Tip na záver: Namiesto bravčového karé môžete zvoliť aj iný druh mäsa, napríklad kuracie alebo morčacie. Ak chcete soté pikantné, k duseniu pridajte nadrobno nakrájanú chilli papričku.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj jednoduchý recept výborné bravčové karé na šťave